Skip to main content

Ο Κιριλένκο καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκα

Ο Αντρέι Κιριλένκο αναδείχθηκε ως ο καλύτερος αμυντικός στη φετινή Ευρωλίγκα και πήρε τον τίτλο από το Δημήτρη Διαμαντίδη που ήταν ο συνήθης ύποπτος της συγκεκριμένης κατηγορίας

Ο Κιριλένκο, διαδέχεται τον Δημήτρη Διαμαντίδη, στο τίτλο του καλύτερου αμυντικού της διοργάνωσης αφού ψηφίστηκε από τους προπονητές των ομάδων που πήραν μέρος.

Είναι η δεύτερη φορά από το 2005 που ο Διαμαντίδης χάνει το συγκεκριμένο βραβείο. Η πρώτη ήταν την σεζόν 2009-10 απο τον Βίκτορ Κριάπα, παίκτη και πάλι της ΤΣΣΚΑ.

Όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη, η μεγάλη συνεισφορά που θα είχε στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ ήταν δεδομένη. Έκπληξη όμως δημιουργεί η κατηγορία στην οποία πρώτευσε ο Κιριλένκο.

Ο "ΑΚ-47" ήταν πρώτος σε τρεις σημαντικότατες αμυντικές κατηγορίες. Είχε 7,2 ριμπάουντ, 5,5 αμυντικά και 1,9 τάπες κατά μέσο όρο, ενώ είχε και 1,53 κλεψίματα ανά αγώνα, γεγονός που τον φέρνει δεύτερο στη σχετική λίστα. Ενώ, ήταν ο μοναδικός παίκτης  στη διοργάνωση που ήταν στο Τop 10 σε πόντους, ριμπάουντ, κλεψίματα και τάπες.