Skip to main content

O μπολσεβίκος... Κολοκοτρώνης και άλλα αραχνιασμένα ιδεολογήματα

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, Κολοκοτρώνης και λοιποί ήσαν μπολσεβίκοι πριν τον Λένιν και δεν είχαν σκοπό να διώξουν τον τύραννο, αλλά τους φεουδάρχες...

Πόσο κολλημένοι είναι με τα αραχνιασμένα ιδεολογήματα... Διαστρέφουν πλήρως την ιστορία, για να εξάγουν μηνύματα που υπηρετούν το κόμμα. Το ΚΚΕ υποστηρίζει: «Στην Επανάσταση του 1821 συγκρούστηκε το παλιό, που ήταν η φεουδαρχική Οθωμανική Αυτοκρατορία, και το νέο, που ήταν η ανερχόμενη τότε αστική τάξη».

Δηλαδή Κολοκοτρώνης και λοιποί ήσαν μπολσεβίκοι πριν από τον Λένιν. Και δεν είχαν σκοπό να διώξουν τον τύραννο, αλλά τους φεουδάρχες. Και το σύνθημα "Για τον Χριστό και την Πατρίδα", ήταν κομμουνιστικό. Κάτι σαν την επανάσταση του Κάστρο, δηλαδή.

Ναι, αυτό είπε ο Τσίπρας. Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο -αν ζούσαν οι Λατίνοι δεν θα έλεγαν scripta manent, αλλά video manent- συνέκρινε την ελληνική Εθνεγερσία με την κομμουνιστική εξέγερση της Κούβας. Δεν έχουν τον Θεό τους, συγγνώμη, τον Στάλιν τους.

Ο Μπαλάφας ετοιμάζεται για επιστράτευση; Μόλις αποφασίσει ο Ερντογάν να γκριζάρει και άλλο νησί, ο Μπαλάφας θα τρέξει πρώτος στο μέτωπο [στο Ιόνιο]. Πριν από καιρό, σε εκπομπή του Contra Channel "Επί του Πιεστηρίου", ο Μπαλάφας αναφέρθηκε στην γνωστή θέση του κόμματός του περί μείωσης/κατάργησης των εξοπλιστικών και αμυντικών δαπανών. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Κουρή τι θα γίνει τότε με την Τουρκία, έλαβε την απίστευτη απάντηση ότι … «Θα το ρισκάρουμε»!

Κι αντί να το ρισκάρουμε, βγήκαμε στην γύρα και παρακαλούμε μέχρι και τους Εσκιμώους, να μεσολαβήσουν για την αποφυλάκιση των αιχμαλώτων στρατιωτών μας. Ο δε στρατάρχης Καμμένος, απειλεί πιστεύοντας ότι θα μας σώσουν οι Αμερικανοί. Να του θυμίσω μέχρι τώρα πόσες φορές μας "έσωσαν" από το 1974;

Οι ανίδρωτοι νεολαίοι, που ζητούν ανοικτά σύνορα, πότε θα καταλάβουν ότι οι τζιχαντιστές που σπέρνουν τον θάνατο στην Ευρώπη, μετέρχονται μεν της ευρωπαϊκής παιδείας αλλά… μακελεύουν; Οι τρομοκρατικές επιθέσεις από πεπαιδευμένους ισλαμιστές Ευρωπαίους πολίτες γίνονται.

Και μη πει κανείς ότι φταίει η φτώχεια, όχι μόνον επειδή οι περισσότεροι είναι σπουδαγμένοι, αλλά κυρίως επειδή δεκάδες εκατομμύρια είναι οι πτωχοί Ευρωπαίοι, χωρίς να σφάζουν αδιάκριτα. Γνωρίζουν οι υπηρεσίες ότι μεταξύ των ισλαμιστών, υπάρχουν φανατικοί με καμένο εγκέφαλο, γι’ αυτό και οι σοβαρές χώρες, ελέγχουν τους προσερχομένους. Τα ανοικτά σύνορα είναι απαίτηση των κλειστών μυαλών.

Δημοσίευμα στη "Νέα Σελίδα" δίνει μια εξήγηση γιατί ο Κοτζιάς δεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Σκοπίων Γ. Ιβάνοφ. Επικρατεί, γράφει, έντονη δυσαρέσκεια στην Αθήνα για τον Σκοπιανό Πρόεδρο, επειδή ο Ιβάνοφ, εμφανίστηκε ως νοσταλγός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της… ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσα σε αυτήν.

Είχε δηλώσει: «Οι "Μακεδόνες" έχουν τη φιλοσοφία της αποδοχής της διαφορετικότητας, που είναι θεμελιωδώς διαφορετική από την ανοχή. Αυτή η οθωμανική παράδοση του συστήματος των μιλέτ μας έδωσε τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε ένα μοντέλο ενσωμάτωσης χωρίς αφομοίωση, που στηρίζεται στον σεβασμό της διαφορετικότητας». Ούτε η Ρεπούση δεν τα λέει τόσο καλά.

Καυστικό σχόλιο από τον Τουρκοκύπριο εκδότη της Αφρίκα, Σενέρ Λεβέντ: «Τι συμβαίνει στο Άφριν; Λεηλασίες και αρπαγές… Οι συμμορίτες μπαίνουν σε κενά μπακάλικα και σπίτια και βγαίνουν αγκαλιά με γεμάτες κούτες. Το Άφριν δεν είναι μια πλούσια περιοχή. Είναι σαφές πως δεν βρήκαν και πολλά πράγματα. Δεν μοιάζουν με την Κερήνεια και το Μαράσι. Αυτοί που το ’74 κατέκτησαν την Κύπρο ήταν πιο τυχεροί. Με φορτηγά και με πλοία άρπαξαν περιουσίες… Δεν χωρούσαν στις αγκαλιές τους…»