Skip to main content

Ο όψιμος «Μακεδόνας» Ντιμιτρόφ και η... εξαφάνιση των οικολόγων

Η... φαγούρα του Μπορίσοφ, η τοποθέτηση Ελληνίδας Βορειοηπειρώτισσας ως υφυπουργού Εξωτερικών στην Αλβανία και η εξαφάνιση των Οικολόγων.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, υποσχέθηκε ότι θα θέσει ζήτημα άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στην ΕΕ όταν η χώρα του αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία. Έχει φαγούρα στην πλάτη ο Μπορίσοφ, ή μού φαίνεται;

Στην προσπάθειά του να δείξει πολιτισμένο πρόσωπο στη Δύση, και ότι έχει δήθεν καλές προθέσεις απέναντι στη γηγενή Ελληνική Εθνική Μειονότητα, ο Έντι Ράμα τοποθέτησε υφυπουργό Εξωτερικών την Αρτέμιδα Δράλιου, Ελληνίδα Βορειοηπειρώτισσα, καθηγήτρια Αγγλικών στο επάγγελμα, που θα αναλάβει το κομμάτι της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας. Ας περιμένουμε να την κρίνουμε από το έργο της και όχι μόνον από την καταγωγή της.

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, Νίκολα Ντιμιτρόφ δήλωσε στην Deutsche Welle: «Εμείς οι Μακεδόνες δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και αποφασίσαμε ποιοι είμαστε. Είμαστε Μακεδόνες ως συνέπεια μιας ιστορικής διαδικασίας, η οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι αποκλειστικοί Μακεδόνες. Αισθάνομαι Μακεδόνας, αλλά δεν έχω τίποτα αντίθετο και με έναν Έλληνα από τη Θεσσαλονίκη που αισθάνεται το ίδιο Μακεδόνας, είτε με τη γεωγραφική είτε με την πολιτισμική σημασία».

Να υπενθυμίσει κάποιος στο παλικαράκι, που ως διπλωμάτης πρέπει να γνωρίζει την ιστορία της χώρας του, τουλάχιστον, ότι πράγματι ξύπνησαν ένα πρωί οι γονείς του, κι από Σλάβοι, έγιναν "Μακεδόνες", όταν ο Τίτο με τη λήξη του πολέμου αποφάσισε να ονομάσει τη Βαρντάρσκα, "Μακεδονία". Μέχρι τότε ήσαν υπερήφανοι Σλάβοι κι ερμήνευαν τον όρο ότι σημαίνει "νίκη", "δόξα" και παρόμοια, και όχι "σκλάβος" – slavus, sclavus, που τους ονομάτισαν οι Ρωμαίοι.

Ως προς το δεύτερο που είπε, ένιωσα μεγάλη ανακούφιση, και οφείλω να τον ευχαριστήσω που μού επιτρέπει να είμαι κι εγώ Μακεδόνας. Μέχρι τώρα είχα κρίση ταυτότητας, αφού Μακεδόνες είναι οι Σκοπιανοί, εγώ τι στην ευχή είμαι; Νοτιομακεδόνας ή Βορειοθεσσαλός; Με την παραχώρηση που έκανε ο Σλάβος Ντιμιτρόφ να θεωρούμαι κι εγώ Μακεδόνας, λύθηκε το μισό πρόβλημά μου, γιατί τώρα μπορεί να θεωρούμαι και Σκοπιανός. Κοίτα μπέρδεμα.

Αναζητούνται οι οικολόγοι. Δεν μπορεί να τους βρει ούτε η Νικολούλη… Όποιος τους βρει θα αμειφθεί. Το μαζούτ στον Σαρωνικό έπνιξε και τους οικολόγους; Άλλες εποχές οι δρόμοι θα είχαν γεμίσει διαδηλωτές που θα απαιτούσαν τον άμεσο καθαρισμό της περιοχής. Οι πιο σκληροί μάλιστα από αυτούς θα ζητούσαν να κρεμαστεί ο αρμόδιος υπουργός στο Σύνταγμα, αν όχι ολόκληρη η κυβέρνηση.

Πού πήγαν όλοι εκείνοι οι ευαίσθητοι, τώρα που πραγματικά καταστρέφεται το περιβάλλον; Πόσο υποκριτική είναι η συμπεριφορά των οικολογούντων, που αποτρέπει τους αυθεντικούς οικολόγους, που βρίσκονται σε όλους τους πολιτικούς χώρους, να συγχρωτιστούν μαζί τους για να μη λερωθούν; Ο υπουργός οικολόγος μάλιστα, δήλωσε ότι για την καταστροφή του Σαρωνικού φταίει η… κοινωνία. Απίστευτοι τύποι.

Αναζητούνται και οι ευαίσθητοι κατά της αστυνομικής βίας. Συλληφθείς δραπέτευσε, αλλά τον κτύπησε αυτοκίνητο, και κάποιοι κατηγόρησαν τους αστυνομικούς ότι δεν έβγαλαν τις χειροπέδες του πηγαίνοντας στο Νοσοκομείο. Σκεφθείτε τι θα γινόταν, αν δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση η Αριστερά με το "ηθικό πλεονέκτημα".