Skip to main content

Ο «μακεδονικός στρατός» του Ζάεφ και το κλάμα της Μπέτυς

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, φαίνεται πως ξέχασε ήδη τη συμφωνία των Πρεσπών παραλείποντας οποιαδήποτε αναφορά σε «Βόρεια Μακεδονία» ή «βορειομακεδονικό»

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, φαίνεται πως ξέχασε ήδη τη συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για "Μακεδονία", "μακεδονικό στρατό" και "μακεδονικό υπουργείο Άμυνας", παραλείποντας οποιαδήποτε αναφορά σε "Βόρεια Μακεδονία" ή "βορειομακεδονικό".

Έχει να πει κάτι ουσιαστικό επ’ αυτού ο Ν. Κοτζιάς, ή θα προτιμήσει τις ειρωνείες με υπεροπτικό ύφος, που φανερώνει ανασφάλεια;

Σίγουρα δεν ευχαριστεί τον Α. Τσίπρα, να φρουρείται από διμοιρίες των ΜΑΤ και να ακούει χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό του, που δεν ακούστηκαν παρά μόνο στον Διχασμό του 1916. Αν πιστεύει ότι θα ξεχαστεί η παραχώρηση των πάντων στους Σκοπιανούς -και όχι μόνο-, ας ρωτήσει τον παλιό του φίλο, το Λ. Λαζόπουλο, να του πει αν ξέχασε ο λαός την προπαγάνδα που έκανε αυτός υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κάθλιν Κάβαλετς θα αντικαταστήσει τον Ντόναλντ Λου, στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα. Η διορισθείσα πρέσβειρα, υπηρετεί ως Αναπληρωτής Βοηθός Γραμματέας με αρμοδιότητα την Ευρώπη και Ευρασία. Ποιο είναι το ιδιαίτερο προσόν για να αναλάβει αυτήν την θέση; Έχει υπηρετήσει ως διευθύντρια στην Υπηρεσία Ρωσικών Υποθέσεων.

Όλη η αμερικανική πολιτική είναι να διώξουν τους Ρώσους από τα Βαλκάνια. Εντάξει, το καταλάβαμε. Γιατί όμως, πρέπει να πληρώνουμε εμείς τον λογαριασμό, και να υπογράφουμε συμφωνίες που είναι ζημιογόνες για την Ελλάδα;

«Η Συμφωνία με την Ελλάδα, σχετικά με την εθνικότητα των κατοίκων της "Μακεδονίας", πήγε ένα βήμα πίσω για εμάς τους Αλβανούς. Εμείς έχουμε τη δική μας ταυτότητα, μέχρι στιγμής, που υπάρχει η "Δημοκρατία της Μακεδονίας", δεν έχουμε μακεδονική εθνικότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευτικού κόμματος Besa, Φαντίλ Ζεντέλι.

Ο πρώην συνεργάτης του Μπουτάρη τον χαρακτήρισε "εμμονικό και διχαστικό". Έλα τώρα, υπερβολές. Απλώς, έχει αλλεργία στις δημοκρατικές διαδικασίες, βρίζει όποιον έχει αντίθετη γνώμη από αυτόν, αλλά, αυτό είναι και το μεγάλο του προσόν για να τον αγαπήσει ο Τσίπρας. Βρίσκονται στο ίδιο κλίμα αντιδημοκρατικότητας. Είναι όμως "προοδευτικοί".

Η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα, σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, μας ενημέρωσε ότι: «Τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή - ναι, κυριολεκτώ». Όχι κυρία μου, δεν είναι κλάμα αυτό. Το αληθινό κλάμα θα είναι όταν στην υπόλοιπη ζωή του συντρόφου σας, θα τον συνοδεύουν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που του έχει προσάψει ο λαός. Και αυτό δεν ξέρω αν θα το αντέξετε.

Γνωρίζετε κυρία μου, πόσες σύζυγοι αντιδημοκρατών πολιτικών, που έγραφαν στα παλιά τους παπούτσια τον λαό, πλάνταξαν στο κλάμα, μόλις ο λαός σήκωσε κεφάλι και απάντησε;

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε, στη Θεσσαλονίκη, ότι ζήτησε από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, οι οποίες δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Τι λες τώρα; Μια και άρχισαν Τσίπρας-Κοτζιάς να υπογράφουν ό,τι χαρτί τους βάλουν στο τραπέζι οι Αμερικανογερμανοί, δεν θα αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο; Εδώ, με πιάνει τρόμος, μήπως αναγνωρίσουν και τα Κατεχόμενα. Άμα σου γίνει συνήθεια η υπογραφή…

Γράφει το τουρκικό TRT, ότι με την ένταξη του μεταγωγικού αεροσκάφους A400M, το δυναμικό ταχύτητας, βάρους και εμβέλειας της Πολεμικής Αεροπορίας διπλασιάστηκε. Προσέξτε τώρα, πώς καταλήγει την είδηση: «Τα A400M προσφέρουν στις ΤΕΔ ελευθερία κίνησης σε κάθε γωνιά του κόσμου». Δηλαδή, μέχρι πού σκέπτεται να φτάσει ο Ερντογάν;