Skip to main content

Ο Μπαμπούλας διαθέτει 100 φέρετρα για την έκθεση της Γιόκο Όνο

Ο γνωστός οίκος τελετών της Θεσσαλονίκης ανέλαβε να διαθέσει τα φέρετρα για την έκθεση της χήρας του Τζον Λένον, απαλλάσοντας τον δήμο από τα έξοδα.

Ο οίκος τελετών «Μπαμπούλας» ετοιμάζει τα 100 φέρετρα που θα χρειαστεί η χήρα του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο, για την έκθεσή της που θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των Δημητρίων.

Η εγκατάσταση, που θα φιλοξενηθεί στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από την 1η Οκτωβρίου θα περιλαμβάνει 100 φέρετρα από τα οποία θα βγαίνουν 100 ελιές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Χριστίνας Ταχιάου για το protagon.gr, αυτές τις ημέρες ο Φάνης Μπαμπούλας ετοιμάζει τα 100 πανομοιότυπα φέρετρα από πολύ ανοιχτόχρωμο ξύλο, σε συγκεκριμένο σχέδιο, με άνοιγμα στο επάνω μέρος, προκειμένου να βγαίνουν από εκεί οι ελιές.

Με τη χορηγία των φερέτρων, ο δήμος Θεσσαλονίκης απαλλάσσεται από το μεγάλο έξοδο της διοργάνωσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλες οι υπόλοιπες δαπάνες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 10.000 ευρώ, και αφορούν κυρίως τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής για ένα συνεργάτη της Γιόκο Όνο ο οποίος θα έρθει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να στήσει την έκθεση και κάποια άλλα χρήματα για την εγκατάσταση. Η Γιόκο Όνο –πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ- δεν πρόκειται να λάβει αμοιβή.