Skip to main content

O 'Oμιλος Λάτση μαζεύει ρευστότητα ενόψει... Ελληνικού

Ο όμιλος Λάτση, μέσω της Lamda Development, βγάζει προς πώληση ακίνητα-φιλέτα που έχει στην ευρύτερη περιοχή της βαλκανικής.

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο: ο όμιλος Λάτση ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο project του, επί ελληνικού εδάφους. Πώς προκύπτει αυτό το συμπέρασμα; Σύμφωνα με πληροφορίες, η Lamda Development που ασχολείται με το κομμάτι του real estate και «τρέχει» παράλληλα για λογαριασμό του το project της αξιοποίησης του Ελληνικού, αρχίζει να μαζεύει ρευστότητα.

Συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι βγάζει προς πώληση ακίνητα-φιλέτα που έχει στην ευρύτερη περιοχή της βαλκανικής. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το πιθανότερο είναι πως το κάνει ενόψει της επανεργοποίησης του project του Ελληνικού, όπου το ρευστό θα χρειασθεί, για ευνόητους λόγους.

Αλλωστε, τον Οκτώβριο, οι συμμετέχοντες στην κοινοπραξία που ανέλαβε το έργο, θα πρέπει να καταβάλουν περί τα 300 εκατ ευρώ, που είναι η πρώτο δόση με βάση τη συμφωνία που έχει υπογραφεί με το ελληνικό δημόσιο. Λεφτά βεβαίως θα χρειασθούν και για να ξεκινήσει το έργο, οπότε οι ανάγκες είναι κάτι παραπάνω από αυξημμένες, για ρευστότητα. Εξ ου και η απόφαση-κατά πάσα πιθανότητα-για την πώληση των φιλέτων στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής. Αν όλα πάνε καλά, αυτά τα λεφτά θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμα από τις αρχές Οκτωβρίου, το αργότερο.