Skip to main content

Ο Παπαδήμος στις συζητήσεις για το μηχανισμό διάσωσης

Ενεργότερο ρόλο στις οικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις πρόκειται να διαδραματίσει στο προσεχές διάστημα ο κ.Λουκάς Παπαδήμος.
Ενεργότερο ρόλο στις οικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις πρόκειται να διαδραματίσει στο προσεχές διάστημα ο κ.Λουκάς Παπαδήμος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα αναλάβει το ρόλο του βασικού διαπραγματευτή της ελληνικής πλευράς στις συζητήσεις που θα λάβουν χώρα ενόψει της σύστασης και λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης των οικονομιών της Ευρωζώνης που το έχουν ανάγκη. Ο κ.Παπαδήμος, σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, θα κάνει χρήση των πολύ καλών επαφών που έχει αποκτήσει στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων κατά την πολυετή θητεία του στη Φραγκφούρτη.

Αυτές οι επαφές αναμένεται να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου έως τη μέρα που θα συγκληθεί η Σύνοδος Δεκεμβρίου των Βρυξελλών που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός πως αναλαμβάνει επικεφαλής της ελληνικής εκπροσώπησης ο κ.Παπαδήμος, έχει την απόλυτη έγκριση του υπουργού Οικονομικών κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος θεωρεί ότι κατ αυτόν τον τρόπο αποκτά μια «άμυνα» έναντι όλων όσων του επιτίθενται όλο το αυτό το διάστημα για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Στην πορεία θα φανεί αν έχει και δίκιο...