Skip to main content

Ο Παπακωνσταντίνου θα επισκεφθεί το ΔΝΤ τέλη Απριλίου

Την έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον θα επισκεφθεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στις 26 Απριλίου.
Την έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον θα επισκεφθεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στις 26 Απριλίου. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ταμείου κ. Ντ. Στρος Καν και μαζί θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το σχέδιο βοήθειας της χώρας, στο οποίο, υπό όρους, θα συμμετάσχει και το ΔΝΤ, εφόσον ενεργοποιηθεί. Από το υπουργείο Οικονομικών επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη συνάντηση, όμως η συγκυρία και μόνο της πραγματοποίησής της συνιστά είδηση.

 Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό στη Voria.gr αργά χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει ταξίδι στη Σαγκάη, κάποια στιγμή προς το τέλος Απριλίου με αρχές Μαρτίου. Σκοπός του θα είναι - πέραν όλων των άλλων - η άσκηση οικονομικής διπλωματίας, ενόψει της έκδοσης του δολαριακού ομολογιακού δανείου, που προετοιμάζεται ήδη. Χθες το βράδυ, πάντως, στη συνεδρίαση του ΔΝΤ (για να γυρίσουμε στο αρχικό μας θέμα) αυτό το οποίο ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά του Ταμείου ήταν ότι θα παρέμβει στην περίπτωση της χώρας μας, μόνο εφόσον κληθεί και πάντα υπό τους δικούς του όρους. Κατά συνέπεια, το μήνυμά του, τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες, αλλά και στο Βερολίνο, ήταν απολύτως ξεκάθαρο.