Skip to main content

Ο ποιητής Βαρουφάκης και η κυβέρνηση μειωμένων ικανοτήτων

Ο ποιητής Βαρουφάκης, η ολιγοήμερη ανάπαυση βουλευτών και υπουργών και το ραντεβού Κατρούγκαλου με τη Βελκουλέσκου του ΔΝΤ.

Έχει και ποιητική φλέβα ο Γιάης (χωρίς «ν»). Είπε στον Τσίπρα ότι αν παραδοθεί στους δανειστές «Δεν θα σε υπονομεύσω αλλά θα χαθώ μέσα στη νύχτα». Πολύ λογικό. Όλες οι δουλειές του Γιάη στο σκοτάδι γίνονταν. Άρα θα γυρνούσε στο στοιχείο του.

Η ανάπαυση, χρειάζεται ανάπαυση; Φαίνεται πως ναι. Ανάπαυση υπουργών και βουλευτών για 10 ημέρες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Κι εντάξει για όσους συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις (ακόμη και ο αστράτευτος -ή μήπως, φυγόστρατος;- μπούλης) θέλουν ανάπαυση. Οι άλλοι τι ακριβώς έκαναν επί 6μηνο, ώστε να θέλουν ανάπαυση; Τόσο κουραστικά είναι τα τηλεπαράθυρα;

Ο Κατρούγκαλος λέγει ότι αυτός κάλεσε την Βελκουλέσκου στο υπουργείο. Στην αρχή αυτή δεν ήθελε να πάει, αλλά ο Κατρούγκαλος επέμενε. Μάλιστα κάποια στιγμή οργίστηκε, και την απείλησε ότι θα στείλει την Αστυνομία να την φέρει με το ζόρι. Τι να κάνει και η Βελκουλέσκου, πήγε (δεν σας έλεγα εγώ ότι ο Κατρούγκαλος είναι "περιβόλι";)

Δεν είναι σωστό να θεωρείται μειωμένων ικανοτήτων η σημερινή κυβέρνηση. Απεναντίας, αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο μια κυβέρνηση σε έξι μήνες να διαλύει μια χώρα. Όχι βέβαια ότι την παρέλαβε και σε καλή κατάσταση, αλλά την δώσαμε για να την διορθώσει, όχι για να την αποτελειώσει.

Με τίτλο "Βίοι Παράλληλοι", ο Βαγγέλης Περρής έγραψε ότι η περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα έχει πολλά κοινά σημεία με αυτήν του Μάρκου Σεφερλή. Δεν εννοούσε μόνον ότι και οι δύο υποκρίνονται τέλεια, αλλά ότι σκόρπισαν συγκεκριμένες υποσχέσεις πριν αναλάβουν τις ευθύνες που τους ανατέθηκαν, που δεν εκπλήρωσαν και ακολουθεί «η φθορά, η ήττα, η αποχώρηση».

Πρόσθεσε δε, ότι μεταξύ των δύο ανδρών υπάρχουν και διαφορές. Τώρα που ο Μάρκος Σεφερλής εγκατέλειψε το MEGA γνωρίζει την αποθέωση στο "Δελφινάριο". Ο πρωθυπουργός δεν είχε τέτοια αντιμετώπιση στην Κεντρική Επιτροπή».

Ο Σκουρλέτης αποκάλυψε ότι «ακόμα και αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να δώσουμε την 13η σύνταξη, τον Δεκέμβριο», την οποία επίσης είχαν υποσχεθεί Αυτό ήταν ολοφάνερο, αλλά άμα τάξεις του Έλληνα, τα χάφτει όλα. Και φυσικά, όχι μόνο 13η σύνταξη δεν θα δοθεί, αλλά θα κουτσουρευτούν κι οι 12. Αλλά, είμαστε γεμάτοι υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Ήταν απαραίτητη αυτή η ομολογία του Μορντεχάι Φριζή; Ποιος ο λόγος δημιουργίας όξυνσης: Είπε ο γνωστός Ραββίνος (το βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο): «Κατά τ’ άλλα έρχεται ο κύριος Κοσμάς ο Αιτωλός -ο Άγιος κατά τ΄ άλλα Κοσμάς ο Αιτωλός- και διδάσκει, φυσικά στις Διδαχές του, έναν βρωμερό ολέθριο δολοφονικό αντισημιτισμό...

» Και εμείς ερχόμαστε και λέμε δόξα τω Θεώ που οι Εβραίοι εκείνης της εποχής κατάλαβαν τον κίνδυνο που αποτελούσε γι’ αυτούς ο Κοσμάς ο Αιτωλός και έκαναν ό,τιδήποτε για να φύγει από μπροστά τους αυτό το άτομο. Και φυσικά δεν θεωρώ ότι είναι καμία ντροπή για την εξολόθρευση αυτού του δολοφονικού αντισημίτη... Και με την βοήθεια του Θεού ευχόμαστε κάθε δολοφονικός αντισημίτης να βρει αυτό που του αξίζει...» (στην επόμενη ομιλία του περιμένω να πει τι έκαναν και στον Διονύσιο Τρίκκης).

Καλλισθένης.