Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΟΥ ΗU-1U ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η ΠΤΗΣΗ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ

Ο πιλότος του ελικοπτέρου φέρεται ότι είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά άδεια για να πραγματοποιήσει την πτήση στις 10 το πρωί (αντί στις 07:30).

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου ΗU-1U είχε ζητήσει να πραγματοποιήσει την πτήση αργότερα και όχι νωρίς το πρωί λόγω καιρού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατίας» ο πιλότος του ελικοπτέρου φέρεται ότι είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά άδεια για να πραγματοποιήσει την πτήση στις 10 το πρωί (αντί στις 07:30). Η άδεια όμως αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν δόθηκε, με τα μοιραία αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», στους αεροπορικούς χάρτες της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου σημειώνονται τα ύψη στα οποία με ασφάλεια μπορεί να πετάξει ένα πτητικό μέσο, ορίζονται ως όριο ασφαλείας στη συγκεκριμένη περιοχή τα 7.200 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας.
Φως στα αίτια της τραγωδίας με το ελικόπτερο ΗU-1U αναμένεται να ρίξει πάντως η πρώτη κατάθεση της μοναδικής διασωθείσας Βασιλικής Πλεξίδα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ