Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ Η «ΚΑΤΑΛΑΝΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η έκπληξη του Ισπανού πρέσβη για την εισβολή του «Ρουβίκωνα», η επίσκεψη Ερντογάν στη Σερβία, η ματαίωση πλειστηριασμών και η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Την έκπληξή του εξέφρασε ο Ισπανός πρέσβης στην Ελλάδα Ενρίκε Βιγέρα για την εισβολή των μελών της ομάδας «Ρουβίκωνας» στο κτήριο όπου στεγάζεται η ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα. «Είμαι ακόμα πολύ συγκλονισμένος και έκπληκτος γιατί δεν είμαι συνηθισμένος να βιώνω τέτοιου είδους γεγονότα».

Γι’ αυτό σε έστειλαν στην Ελλάδα, κύριέ μου. Για να εκπαιδευτείς. Μετά από εδώ θα σε στείλουν στην Συρία. Να μη πάρεις πρώτα μια ιδέα, τι είναι το "μπάχαλο κράτος";

Λατρεία για Ερντογάν, από μουσουλμάνους των Βαλκανίων. Κατά την επίσκεψη Ερντογάν στη Σερβία, οι σημαίες των δύο χωρών, καθώς και οι βόσνιες, εμφανίσθηκαν κατά μήκος της πόλης Νόβι Παζάρ της Σερβίας, ενώ 300 περίπου ταξί από μουσουλμάνους της πόλης έκαναν πορεία κορνάροντας.

Ο Δήμος διακόσμησε την πόλη με φώτα και ένα μεγάλο πανό στο κέντρο έγραφε τα ονόματα του Βούτσιτς και του Ερντογάν. Στο κτήριο της Διοίκησης αναρτήθηκε τεράστιο πανό στα τουρκικά, σερβικά και βοσνιακά. Ακόμη, με λέιζερ κατά την άφιξη των δύο προέδρων εμφανίστηκε η επιγραφή "Καλώς ήρθατε πρόεδροι Ερντογάν και Βούτσιτς".

Θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ο Τσίπρας. «Kolotumba είναι ένας πολιτικός όρος, που σημαίνει στροφή 180 μοιρών», αναφέρει η El Pais, και την αποδίδει και στους Καταλανούς. Είναι μια προσφορά του πρωθυπουργού μας στα παγκόσμια γράμματα, και στον εμπλουτισμό της γλώσσας των χωρών της υφηλίου, όπως έκαναν παλαιότερα ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και άλλοι διάσημοι καταληψίες.

Οι δήθεν ευαίσθητοι ματαίωσαν πλειστηριασμούς δεκάδων εκατομμυρίων! Ποιο είναι το κίνητρο άραγε για την ματαίωση τεσσάρων πλειστηριασμών ακινήτων, αξίας 40 εκατ. ευρώ; Γιατί προστατεύθηκε ανώνυμη εταιρεία με χρέος 21 εκατ. ευρώ και πλοιοκτήτης με χρέος 12,3 εκατ. ευρώ; Είναι ανιδιοτελές το ενδιαφέρον ή υπάρχουν επαγγελματίες του είδους που παρασύρουν άλλους;

Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου και ζήτησε άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης από τον Τόσκα. Πόσο οπισθοδρομική βρίσκω αυτήν την αντίληψη, ότι δήθεν επιλαμβάνεται των πάντων ο αρχηγός… Δηλαδή, η Αστυνομία δεν θα επιδίωκε τη διαλεύκανση αν δεν το ζητούσε Τσίπρας; Όσες υποθέσεις δεν διαλευκάνθηκαν οφείλεται στο ότι δεν το ζήτησε ο Τσίπρας από τον Τόσκα; Πότε θα σοβαρευθούμε;

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος, με δήλωσή του θέλησε να εκφράσει τους προβληματισμούς του, αναφορικά με το θέμα της τροπολογίας για την αναγνώριση της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης", λέγοντας μεταξύ άλλων: «Φοβάμαι ότι η χώρα μας θα βρεθεί στο "μάτι του κυκλώνα". Θα πρέπει να μας προβληματίσει και η υπόθεση της Καταλονίας και να αναρωτηθούμε τι μπορεί να συμβεί και στην Ελληνική Θράκη».

Αυτό που είπε ο μητροπολίτης, το λέγει κάθε λογικός Έλληνας. Το ερώτημα επομένως είναι ποιου είδους λογική επικράτησε στον Κοντονή, να οδηγήσει σε "Καταλανοποίηση" της Θράκης; Πρόκειται για ιδεοληπτική συμπεριφορά, ή κάποιο εξωθεσμικό κέντρο το απαίτησε;

Richard Livingstone: «Το σημαντικότερο που έκαναν οι Έλληνες εκτός από τη φιλοσοφία, την πολιτική σκέψη και πολλά άλλα, είναι ότι ήταν ο πρώτος λαός που έθεσε το ερώτημα: "Ποιός είναι ο σωστός τρόπος ζωής για τον άνθρωπο;" Και έδωσαν την πιο ικανοποιητική απάντηση από όσες εδόθησαν ποτέ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ