Skip to main content

Ο πολλά βαρύς Πολάκης και τα καρφιά της Μιμής κατά του ΓΑΠ

Ο πολλά βαρύς Πολάκης, τα καρφιά της Μιμής κατά του ΓΑΠ και η συντονισμένη κίνηση Ελλάδας -Τουρκίας που προκαλεί ερωτημστικά.

Πόσες φορές θα την γλιτώνουμε; Να δεις που δεν θ’ αργήσει ο καιρός που θα μας δείρει κάποιος υπουργός. Πολύ αντρίλα έπεσε στο κυβερνητικό σχήμα. Μετά τον Τόσκα και τον Αλεξιάδη, πήρε την σκυτάλη ο Πολάκης, ο πολλά βαρύς αναπλ. Υπουργός, που είχε ομολογήσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία όταν ήταν δήμαρχος.

Δεν είδαμε κάποιος εισαγγελέα να ευαισθητοποιείτε, γι’ αυτό και ξεθάρρεψε ο υπουργός, και δεν θέλει ενοχλητικές ερωτήσεις. «Θα μας δείρετε;», του είπε δημοσιογράφος όταν είδε το αγριεμένο βλέμμα του. «Ούτε για πεκινουά δεν κάνεις», «Είστε μαντρόσκυλα της διαπλοκής», απάντησε ο εκπρόσωπος του έθνους και του λαού, που ανέλαβε -κι αυτός- να μας σώσει.

Το τι του σύρει του γιου της Μάργκαρετ η Δήμητρα, στο νέο βιβλίο της, δεν λέγεται. Διπρόσωπος. Πάντα υποτελής στο διεθνή παράγοντα, αμετανόητα δικός τους. Ασεβής προς τους Έλληνες. Συνεπής στην ασυνέπειά του. Αυτή η μετριότητα μετατρέπεται, όσο περνάει ο καιρός, σε κακότητα. Ουδέποτε ανέλαβε τις ευθύνες του, ούτε παραδέχθηκε τα λάθη του. Αν, ναι… και τσιγκούνης. Και ύπουλος. Τσ… τσ… τσ…

Ποινικές διώξεις για τα Apache σε 8 συνεργάτες του Γιάννου Παπαντωνίου. Πρόκειται για  διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για το αδίκημα της απιστίας με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Ακόμη και αν αποφασίσει η Βουλή για παραπομπή του Παπαντωνίου, θα είναι άδικος κόπος επειδή για τον υπουργό το αδίκημα παραγράφηκε. Ήξερε ο Βενιζέλος τι έκανε με την ασυλία των υπουργών που καθιέρωσε.

Είδες η Μέρκελ, πώς τα καταφέρνει. Είδες και η κυβέρνησή μας που ενεργεί εν κρυπτώ χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι; Αποκαλύπτει η Κύρα Αδάμ, ότι με μία εξαιρετικά ασυνήθιστη, για τα διμερή και διεθνή δεδομένα, κίνηση, η Ελλάδα και η Τουρκία με τρόπο ξαφνικό, ταυτόχρονο και απολύτως συντονισμένο, απέσυραν στα μουλωχτά προχθές από τη διεθνή κυκλοφορία τις πλήρως αντιτιθέμενες διεθνείς αγγελίες τους (ΝΟΤΑΜ) που είχαν εκδώσει στις 3 Δεκεμβρίου για την τουρκική θαλάσσια Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο.

Και το έπραξαν, χωρίς να εκδώσουν νέες ΝΟΤΑΜ, ακυρωτικές των προηγουμένων, και χωρίς να εξηγήσουν δημοσίως την αναγκαιότητα αυτών των κινήσεων. Για όσους δεν κατάλαβαν, αυτό σημαίνει συνδιαχείριση στο Αιγαίο, υπό την επίβλεψη της Frontex. Πάμε γι’ άλλα.

Θέλετε να μάθετε πώς βομβαρδίζουν οι Αμερικανοί τους τζιχαντιστές. Η επιχείρηση περιλαμβάνει την προειδοποίηση 45 λεπτών προς τις πομπές βυτιοφόρων πετρελαίου ότι μια βομβιστική εκστρατεία των ΗΠΑ θα λάβει χώρα. Η προειδοποίηση περιλαμβάνει ρίψη φυλλαδίων με αλεξίπτωτα στα βυτιοφόρα που έγραφε:

«Βγείτε από τα φορτηγά σας τώρα, και τρέξτε μακριά. Προσοχή: Έρχονται βομβαρδισμοί. Θα καταστραφούν τα βυτιοφόρα. Φύγετε από τα φορτηγά σας αμέσως. Μην ρισκάρετε τη ζωή σας». Εύγε… Μη σκοτώσουμε τα παιδιά μας… (Άρχισαν τις επιθέσεις κατά βυτιοφόρων, μετά την ανάληψη δράσης των Ρώσων).

Σωστή, η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου. Παραπονέθηκε σε συνέντευξή της ότι ο μισθός των 4.330 ευρώ δεν είναι αρκετός, επικαλούμενη και τα πολλά χρήματα που πρέπει να ξοδεύει μία γυναίκα βουλευτής για την περιποίηση των μαλλιών της. Βάλε και μανικιούρ - πεντικιούρ, και άλλα τέτοια, πού να φτάσουν τα 4.330 ευρώ;