Skip to main content

Ο Πούτιν στηρίζει την Ελλάδα, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος στηρίζει την Ελλάδα τη δύσκολη στιγμή, χωρίς να ακολουθεί την πολιτική των δανειστών.

Η στήριξη του Ρώσου προέδρου προς την Ελλάδα εκφράστηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία χθες Τσίπρα- Πούτιν, σύμφωνα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετέβη χθες στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν που ακολούθησε.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τόνισε στο Mega ότι ο Ρώσος πρόεδρος στηρίζει την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. «Δεν ακολουθεί αυτή την πολιτική των δανειστών, θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να υπογράψει μια συμφωνία η οποία να είναι θετική για την αναπτυξιακή της πολιτική», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι «είναι πιθανόν όμως να έχουμε όφελος ως χώρα και ως κοινωνία από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Και εδώ κάνουμε μια καλή προσπάθεια στην οποία βρίσκεται και ο αγωγός»

Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από μια τρίτη χώρα, εκτός Ευρωζώνης «όταν βρισκόμαστε σε μια χρηματοδότηση Ευρωζωνική», όπως επισήμανε.