Skip to main content

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα συνοδεύσει τη Μέγκαν Μαρκλ στο βασιλικό γάμο

O πρίγκιπας Ερρίκος της Ουαλίας, γνωστός ευρύτερα ως πρίγκιπας Χάρι, είναι ο νεότερος γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας και της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Λίγες μόλις ώρες έμειναν μέχρι τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ.

Μετά την οριστικοποίηση της απουσίας του πατέρα της -ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά-, την 36χρονη νύφη θα συνοδεύσει ο πατέρας του πρίγκιπα Χάρι, Κάρολος, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Κένσιγκτον. Κουμπάρος θα είναι ο αδερφός του πρίγκιπα Χάρι, δούκας του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ.

Η γαμήλια τελετή προβλέπεται να αρχίσει στις 12:00 τοπική ώρα το Σάββατο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο χτίστηκε τον 15ο αιώνα, στον προαύλιο χώρο του παλατιού του Ουίνδσορ.

Το παλάτι του Ουίνδσορ βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο και χρησιμοποιείται από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, αλλά και ως τόπος δεξιώσεων και υποδοχής ξένων προσκεκλημένων. Είναι επίσης σημαντικός τουριστικός προορισμός. Το αρχικό κάστρο του Ουίνδσορ χτίστηκε τον 11ο αιώνα, μετά τη νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας υπό τον Γουλιέλμο Α’. Από την εποχή του Ερρίκου Α΄ χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε μονάρχες, όντας το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης.

O πρίγκιπας Ερρίκος της Ουαλίας, γνωστός ευρύτερα ως πρίγκιπας Χάρι, είναι ο νεότερος γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997. Είναι έκτος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, πίσω από τον πατέρα του, τον αδελφό του Ουίλιαμ, τον ανιψιό του Γεώργιο, την ανιψιά του Σάρλοτ και το νεογέννητο ανιψάκι του, που ήρθε στον κόσμο αυτήν την εβδομάδα.

Ο βασιλικός γάμους σε αριθμούς:

- 12: Ακριβώς εκείνη την ώρα (τοπική) θα γίνει ο γάμος στις 19 Μαΐου
- 500.000: Τόσες λίρες εκτιμάται ότι θα κοστίσει ο γάμος, εκτός από την ασφάλεια, σύμφωνα με διοργανωτές γάμων του Λονδίνου
- 2.640: Τόσα άτομα είναι καλεσμένα στο κάστρο για να δουν τους νεόνυμφους να καταφθάνουν
- 2: Δεξιώσεις θα γίνουν. Το ζευγάρι θα δεχθεί τις ευχές όλων των καλεσμένων στην πρώτη δεξίωση στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πάρτι σε πιο στενό κύκλο για περίπου 200 καλεσμένους με οικοδεσπότη τον πρίγκιπα Κάρολο
- 3: Είναι τα διαμάντια στο χέρι της Μέγκαν. Πρόκειται για ένα διαμάντι από τη Μποτσουάνα το οποίο αγόρασε ο Χάρι, τα οποία πλαισιώνονται από δύο μικρότερα τα οποία προέρχονται από την συλλογή κοσμημάτων της αδικοχαμένης Νταϊάνα
- 16: Τόσους μήνες είχαν σχέση η Μέγκαν με τον Χάρι πριν επισημοποιήσουν τη σχέση τους
- 250: Είναι τα μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στην τελετή
- 3,35: Τόσα χιλιόμετρα θα χρειαστεί να διανύσουν οι νεόνυμφοι για να φτάσουν στον τόπο της δεξίωσης
- 600: Τόσοι είναι οι καλεσμένοι στην εκκλησία
- 16.000: Τόσα είναι τα ποτήρια σαμπάνιας που εκτιμάται πως θα καταναλωθούν στις δεξιώσεις για τον γάμο.
- 8.000.000: Τα ροδοπέταλα των εορτασμών.
- 500.000: Οι άνθρωποι, καλεσμένοι και μη, που θα βρεθούν στο Ουίνδσορ την ημέρα του γάμου.
- 28.000: Τόσα «καναπεδάκια» θα διατεθούν στους καλεσμένους του γάμου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να καταπολεμήσουν την πείνα τους.
- 1.000: Το προσωπικό που θα εργαστεί στο παλάτι του Ουίνσορ.
- 28.000: Τόσες φορές αναμένεται να ανάψουν τα φλας των φωτογράφων, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη φωτογράφηση του γάμου.
- 3: Τα μπάτσελορ πάρτι που φέρεται να διοργάνωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.
- 5.000: Οι αστυνομικοί που θα είναι επί ποδός στο Ουίνδσορ.
- 200.000: Τόσες εκτιμάται πως θα είναι οι σακούλες απορριμμάτων, βάρους 2,5 τόνων, που θα προκύψουν από τα βασιλικές εκδηλώσεις, αλλά και τα «street-parties» και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις για τον γάμο, σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
- 5.901: Τα ζευγάρια που αποφάσισαν να παντρευτούν την ίδια ημέρα με τους Χάρι και Μέγκαν, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
- 5.000: Τα νεογέννητα μωρά, τα οποία εκτιμάται πως θα λάβουν το όνομα Μέγκαν στο 2018.