Skip to main content

Η τραγική πρόταση Κασουλίδη και ένα θετικό νέο από τη Θράκη

Η τραγική πρόταση του Κύπριου ΥΠΕΞ Κασουλίδη για το προσφυγικό, η λατρεία των Αλβανών για την Αμερική και ένα θετικό νέο από τη Θράκη

ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές και κομματικά στελέχη διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση των καταληψιών από τα ακίνητα που κατέλαβαν. Κατανοητή η αντίδρασή τους. Αφού με εφόδιο τις καταλήψεις έκαναν πολιτική καριέρα, ψάχνουν μέσα στους σημερινούς καταληψίες να βρουν τους διαδόχους τους.

Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ επιβεβαιώνει την άποψη ότι είναι της αυτής δυναμικότητας με τον Ν. Αναστασιάδη, μετά και την τελευταία πρόταση του για το προσφυγικό στη Ελλάδα. Βέβαια, δεν εκπλήσσουν πια οι απόψεις του Κασουλίδη, που κάποτε θέλησε να δικαιολογήσει και τον Ερντογάν, και ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες στην Κύπρο. Η τελευταία δήλωσή του όμως ξεπέρασε το όριο.

Αντιπρότεινε τα 3 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε η Ευρώπη στον Ερντογάν για τους πρόσφυγες να τα έδιναν οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα, και διπλάσια, για να κρατάμε εδώ, όσους μετανάστες μας στέλνει η Τουρκία.

Είπε: «Γιατί να δοθούν στην Τουρκία; Η Ελλάδα θα ήταν τότε έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα το πρόβλημα με βάση και την αρχή της αλληλεγγύης που, οφείλω να πω, δεν έδειξε η Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τον καταμερισμό των βαρών. Αυτό μπορεί να είναι το Plan Β, αν ο απρόβλεπτος Ερντογάν πράγματι προκαλέσει ένα νέο κύμα προσφύγων».

Με Πρόεδρο τον Ν. Αναστασιάδη και ΥΠΕΞ τον Ι.Κασουλίδη, γίνεται αντιληπτό γιατί το Κυπριακό βρίσκεται εδώ που βρίσκεται.

Μετά το Plan B του Κασουλίδη, μήπως αληθεύουν οι πληροφορίες και για ύπαρξη Plan B της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ήδη διεργασίες για «δάνειο γέφυρα», το οποίο θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να πληρώσει το ομόλογο του Ιουλίου και να φτάσει στον Οκτώβριο, ελπίζοντας σε εκλογική νίκη του Σουλτς;

Υπάρχουν μάλιστα ορισμένοι που συνδέουν την περίφημη  συνάντηση κυβερνητικών στελεχών με τους Ρότσιλδς στο Παρίσι, με την προσπάθεια ανεύρεσης του λεγόμενου «δανείου γέφυρα». Κι αν δεν κερδίσει ο Σουλτς; Και αν κερδίσει και δεν υλοποιήσει όσα περιμένει ο Τσίπρας; Και το επί πλέον επιτόκιο που θα πληρώσουμε, θα το επιβαρυνθούν οι Συνιστώσες ή ο λαός; Και την μέχρι τότε διάλυση της οικονομίας [ό,τι απόμεινε] ποιος θα την χρεωθεί;

Οι Αλβανοί ανεβοκατεβάζουν αγάλματα και προτομές των Αμερικανών, ανάλογα με τα συμβάντα. Οδός 500 μ. στην περιφέρεια των Τιράνων, θα φέρει του λοιπού την ονομασία  «Λεωφόρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ», κι ας ήταν σύμπαντες οι Αλβανοί υπέρ της Κλίντον.

Μόλις εξελέγη ο Τραμπ εξαφάνισαν την προτομή της... Χίλαρυ Κλίντον που είχαν τοποθετήσει στους Αγίους Σαράντα. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα αγάλματα του Μπιλ Κλίντον και του Μπους που υπάρχουν σε Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο.

Επί τέλους, κινείται το κράτος στη Θράκη [με πρωτοβουλία κάποιων προσώπων, όχι κατόπιν συνολικής αλλαγής της τουρκολατρείας]. Ο ψευτομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ κλήθηκε για κατάθεση στην αστυνομία κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής. Να δέσουν όμως καλά την κατηγορία, επειδή αρχές της δεκαετίας του 1990 είχε και τότε κατηγορηθεί για παραβίαση του άρθρου 175 και είχε τιμωρηθεί σε 8 μήνες φυλάκιση, αλλά πήγε την υπόθεση στο ΕΔΑΔ και εκεί δικαιώθηκε. [Πάνω από τρεις δεκαετίες παρανομίας, ατιμώρητος].