Skip to main content

Ο ρόλος του Κοντρέρας, οι επιστροφές και ο... Ζουέλα

Η πρόβα-ενδεκάδας του Μάκη Χάβου στη χθεσινή προπόνηση ήταν ενδεικτική των προθέσεων του Ελληνα τεχνικού, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Μπριζ στην Τούμπα. Κρέσιτς, Κοντρέρας, Ζουέλα, Τσιρίλο,
Η πρόβα-ενδεκάδας του Μάκη Χάβου στη χθεσινή προπόνηση ήταν ενδεικτική των προθέσεων του Ελληνα τεχνικού, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Μπριζ στην Τούμπα. Ο προπονητής του Δικεφάλου φαίνεται να διέγνωσε τις αδυναμίες της ομάδας στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και φέρεται διατεθειμένος να προβεί σε –αναγκαστικές και μη- αλλαγές, προκειμένου να διασφαλιστεί η βελτίωση της ομάδας σε όλες τις γραμμές. Κρέσιτς, Κοντρέρας, Ζουέλα, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ιβιτς και Σαλπιγγίδης η επικρατέστερη ενδεκάδα.

Ο Ντάριο Κρέσιτς, λοιπόν, είναι αναντικατάστατος κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, όμως η αμυντική γραμμή θα έχει μία ή αλλαγή σε σχέση με την τετράδα που αγωνίστηκε κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Ζουέλα θα πάρει φανέλα βασικού –και μάλιστα στη φυσική του θέση- πλάι στον Μπρούνο Τσιρίλο, με τον Πάμπλο Κοντρέρας να μετατοπίζεται στα δεξιά και τον Λευτέρη Σακελλαρίου, απόντος Σνάουτσνερ, ο οποίος ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις, να αγωνίζεται αριστερά. Αναφορικά με τις επιλογές των ακραίων μπακ, είναι σαφές ότι ο Μάκης Χάβος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία των Μπουσαϊντί και Σακελλαρίου κόντρα στον Ατρόμητο. Μάλιστα, οι ενοχλήσεις του Τυνήσιου στο γόνατο τον έθεσαν εκτός μάχης και επέβαλαν την επιστροφή του Κοντρέρας σε μία θέση που έθελξε στα περσινά πλέι-οφ. Στο αριστερό άκρο, ο Σακελλαρίου δεν έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του και απογοήτευσε κόντρα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο. Η ξαφνική αύξηση των αρμοδιοτήτων του είναι λογικό να μην του επιτρέπει να επιδεικνύει την απαιτούμενη σταθερότητα στην απόδοσή του. Έτσι, η αποθεραπεία του Σνάουτσνερ σε χρόνο-ρεκόρ θα σήμαινε και τη σίγουρη επιστροφή του Πολωνού μπακ στην ενδεκάδα. Ο "Μίρο", όμως, ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις και έμεινε εκτός αποστολής, με τον Σακελλαρίου να διατηρεί τη φανέλα του βασικού.
Στο κέντρο, η απουσία του Βιτόλο ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Ισπανός μέσος επιστρέφει δίπλα στον Γκαρσία, όπως και ο Ιβιτς σε θέση επιτελικού μέσου, με τον Φωτάκη να μεταφέρεται έξω δεξιά και τον Βιεϊρίνια στην αριστερή πτέρυγα. Στην κορυφή θα παίξει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που δε διάγει και την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του. Ας ελπίσουμε ότι η ευρωπαϊκή αύρα θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στα γκολ.

Αναλυτικά, η αποστολή του ΠΑΟΚ:

Κρέσιτς, Χαλκιάς, Ζουέλα, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Φιλομένο και Μπαλάφας.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Μπουσαϊντί, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Λίνο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ και οι δύο νεαροί τερματοφύλακες, Κουτζαβασίλης, Γιακουμής, καθώς και οι Γεωργίου και Κριστιάνο, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς αγώνες.