Skip to main content

O Σαββίδης στην 53η θέση του Forbes με τους πλουσιότερους Ρώσους

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 200 πιο πλούσιων Ρώσων εκτιμάται ότι φθάνουν τα 485 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι δισεκατομμυριούχοι τους 106.

Στην 53η θέση της λίστας του Forbes με τους πιο πλούσιους Ρώσους επιχειρηματίες βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 1,9 δισ. δολάρια.

Πρώτος στην κατάταξη είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μεταλλουργίας Νοβολιπετσκ, ο Βλαντίμιρ Λίσιν, με περιουσιακά στοιχεία που ανέρχονται στα 19,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Severstal Αλεξέι Μορντασόφ με περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 18,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθεί ο επιχειρηματίας Λεονίντ Μίχελσον , ιδιοκτήτης της Novatek, με περιουσία 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μίχελσον επί δύο χρόνια (2016-2017» διατηρούσε τον τίτλο του πιο πλούσιου Ρώσου επιχειρηματία.

Στους δέκα πιο πλούσιους Ρώσους επιχειρηματίες συγκαταλέγονται ο πρόεδρος της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil Βαγκίτ Αλεκπέροφ(16,4 δισ. δολάρια) , ο Γκενάντι Τίμτσενκο ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Sibura (16 δισ. δολάρια), ο συνιδιοκτήτης της Norisl Nikel Βλαντίμιρ Ποτάνιν (15,9 δισ. δολάρια), ο ιδιοκτήτης της Eurochim Αντρέι Μελνιτσένκο (15,5 δισ. δολάρια) ο συνιδιοκτήτης της Alpha Group Μιχαήλ Φρίντμαν (15,1 δισ. δολάρια), ο βασικός μέτοχος της Rusal Βίκτορ Βεκσελμπεργκ(14,4 δισ. δολάρια) και ο βασικός μέτοχος της Metalloinvest Αλισέρ Ουσμάνοφ (12,5 δισ. δολάρια)

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 200 πιο πλούσιων Ρώσων εκτιμάται ότι φθάνουν τα 485 δισεκατομμύρια δολάρια και, όπως επισημαίνει το περιοδικό Forbes, αυξήθηκαν μέσα σ' έναν χρόνο κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης αυξήθηκε και ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων εφέτος, οι οποίοι έφθασαν από τους 96 στους 106. Για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα των πρώτων δέκα επιχειρηματιών , πρέπει η περιουσία του να υπερβαίνει τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.