Skip to main content

Ο Σέρχιο Κόκε και οι… Τρύπες!

Η Χιούστον Ντάιναμο αφήνει ελεύθερο τον Σέρχιο Κόκε και αυτός προετοιμάζει το έδαφος επιστροφής του στον Άρη, γεγονότα που φανερώνουν τον αληθινό χαρακτήρα του Ισπανού επιθετικού.

 

Τις τελευταίες μέρες μέσω των καθημερινών αναρτήσεων του στο Facebook ο Σέρχιο Κόκε θυμίζει το γνωστό κομμάτι «Δε χωράς πουθενά» από τις Τρύπες. Ο Ισπανός επιθετικός εξέφρασε επανειλημμένα την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Χιούστον Ντάιναμο (στην οποία κίνησε γη και ουρανό για να μεταγραφεί πριν από περίπου ένα μήνα) γιατί το επίπεδο στο πρωτάθλημα του MLS δεν ήταν όπως τα περίμενε και ότι δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο… αμερικάνικο όνειρο! 
 
Αξίζει να θυμηθούμε ότι κατά την αποχώρηση του από την Θεσσαλονίκη και τους «κιτρινόμαυρους» τόνιζε πως έκλεισε ο κύκλος του και ότι ήθελε να αλλάξει παραστάσεις…. Ότι με λίγα λόγια χρειαζόταν ένα (σύντομο, όπως φαίνεται) διάλλειμα! Με την μεταγραφή του στην Χιούστον Ντάιναμο ο πρώην αρχηγός του «Θεού του πολέμου» υποστήριζε πως έκανε ένα βήμα εμπρός στην καριέρα του και πως ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με τη νέα ποδοσφαιρική στέγη του. 
 
Εκτός αυτών όμως το σημαντικότερο είναι ότι ο Σέρχιο Κόκε επέλεξε να αφήσει στα κρύα του λουτρού τον Άρη και να αποχωρίσει, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ όπου οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για είσοδο στα πλέι οφ. 
 
Προσωπικά θεωρώ ότι το κεφάλαιο «Κόκε» έκλεισε για τον σύλλογο και απορώ με αρκετούς «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους που επιθυμούν να ξαναδούνε τον 28χρονο και πάλι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τουλάχιστον τόσο σύντομα μετά την φυγή του. 
 
Η άποψη μου είναι σίγουρο πως μπορεί να ξινίσει κάποιους, παρόλα αυτά θεωρώ ότι εκφράζω ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ανθρώπων της ομάδας οι οποίοι δεν θέλουν να βλέπουν ποδοσφαιριστές να εκμεταλλεύονται την αγάπη που τους έδειξε ο κόσμος (παρά την αγωνιστική παρουσία τους που σίγουρα δεν ήταν ανάλογη με αυτή ούτε με τα χρήματα που έπαιρναν) για όφελος τους. 
 
ΥΣ: Ο Σέρχιο Κόκε δεν μπορούσε να αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη λόγω κρίσης σκωληκοειδίτιδας που είχε υποστεί. Το γεγονός ότι στην Χιούστον Ντάιναμο συμμετείχε σε επτά αγώνες, σκοράροντας μάλιστα και ένα γκολ πως εξηγείται;