Skip to main content

Ο συμβολισμός του Εθνικού μας 'Υμνου και οι εκβιασμοί Ερντογάν

Η σύνδεση του Εθνικού 'Υμνου με το σήμερα, ο ρόλος Μακάριου στην Κυπριακή τραγωδία και ο Ερντογάν που κερδίζει εκβιάζοντας.

Αποδεικνύεται ότι η Ολυμπιονίκης μας στην σκοποβολή σημαδεύει σωστά και εκτός στίβου. Έγραψε: «Νιώθω δέος που ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος και καμαρώσαμε τη σημαία της χώρας μας στον μεσαίο ιστό! Νιώθω περήφανη που -από τα δώδεκα- καμία δυσκολία δεν με πτόησε, καμία σκοπιμότητα για παρεμπόδιση των προσπαθειών μου και καμία κλειστή πόρτα σε κάποια σπάνια έκκληση βοήθειας δεν με έριξε κάτω. Κάθε εμπόδιο στο δρόμο μου με έκανε να δουλεύω ακόμη πιο σκληρά, με περισσότερο πείσμα, επιμονή και θέληση».

Δες τώρα τι έγραψε ο Σολωμός στους 10-11 στίχους του Ύμνου στην Ελευθερία: «Μοναχή το δρόμο πήρες, εξανάλθες μοναχή, δεν είν’ εύκολες οι θύρες, σαν η χρεία τες κουρταλεί. Άλλος σου έκλαψε εις τα στήθια, αλλ’ ανάσαση καμμιά. Άλλος σου έταξε βοήθεια και σε γέλασε φρικτά». Τα έγραψε για την Ελλάδα που ζητούσε «εις τας Ευρώπας» βοήθεια για να ορθοποδήσει, αλλά…

Ίσως, έχοντας ο Έλληνας πάντοτε εχθρικό απέναντί του το κράτος, υποχρεώθηκε να αναπτύξει τις δικές του δυνάμεις, γι’ αυτό και διακρίθηκε παντού, όταν οι κομματικές σκοπιμότητες δεν του έθεταν φραγμούς. «Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, περίμενε να σε ξύσουν οι άλλοι...», το είπε με άλλα λόγια σκωπτικά ο θυμόσοφος -ενίοτε- λαός μας. Οι δε Βυζαντινοί παππούδες μας έλεγαν: «Ουαί τω μη τοις ιδίοις όνυξι ξυομένω».

Η βλακεία των Δυτικών -μηδέ ημών εξαιρουμένων- δίνει στον Ερντογάν τη δυνατότητα να κερδίζει εκβιάζοντας. Στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων της Ε.Ε. σε βάρος της Τουρκίας αντιτίθενται οι βασικοί φορείς του γερμανικού εξαγωγικού τομέα, επικαλούμενοι την ζημία που θα υποστούν.

Φυσικά η Γερμανία δεν θα επιβάλει εμπάργκο στην Τουρκία, αλλά γιατί πρέπει να το ανακοινώνει; Απεναντίας, οι εξαγωγείς έπρεπε να σιωπήσουν, αφήνοντας τους πολιτικούς να υπαινίσσονται ότι μπορεί να συμβεί, στέλνοντας μήνυμα στον Ερντογάν, του οποίου η οικονομία είναι υπό κατάρρευση, κι ένα εμπάργκο θα την αποτελειώσει. Να δεις πώς συμμαζεύεται ο φαφλατάς σουλτάνος.

Σχόλιο του Μαρίνου Σιζόπουλου, ηγέτη της ΕΔΕΚ, για τον Μακάριο: Υπήρχε πρόθεση των Αγγλοαμερικάνων να λυθεί το Κυπριακό μέσα στο ΝΑΤΟ και όχι στον ΟΗΕ όπου θα είχε λόγο η Σοβιετική Ένωση. Ο Μακάριος επέλεξε τον δρόμο της συμπόρευσης με τους αδέσμευτους (Γκάντι, Τίτο, Κάστρο κ.λπ.) αντί να δεχθεί να εντάξει την Κύπρο στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα είχε εξουδετερώσει την Τουρκία και η Ιστορία ίσως είχε γραφτεί πολύ διαφορετικά.

» Για τον λόγο αυτό οι Αμερικανοί έπνεαν μένεα εναντίον του και έγινε εν συνεχεία ό,τι έγινε και με το πραξικόπημα και με την εισβολή. Αυτός είναι ο υπεύθυνος της Κυπριακής τραγωδίας. Όταν ο Γρίβας και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες του πρότειναν την ένωση και ένταξη στο ΝΑΤΟ, εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά. Για να μη χάσει τα οφίτσια…» 

Οι Τούρκοι ζητούν από όλες τις χώρες να κλείσουν ή να περιορίσουν την δραστηριότητα των Ιδρυμάτων του Γκιουλέν, ακόμη και από την Γερμανία. Δεν μάθαμε αν ζήτησε κάτι παρόμοιο και από την Ελλάδα, αφού η ελληνική κυβέρνηση ξεχνά να ενημερώνει τον λαό, λόγω… διαφάνειας. Πιθανόν όμως και να μη μας το ζητήσουν, αφού άλλωστε συγκυβερνούν στην Θράκη και μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους.