Skip to main content

Το μήνυμα των ΗΠΑ στον Τσίπρα και ο δήθεν ενωτικός Μεϊμαράκης

Το μήνυμα των ΗΠΑ στον Τσίπρα για αγωγούς και εθνικά θέματα, ο δήθεν ενωτικός Μεϊμαράκης και ο ανθέλληνας υπουργός Οικονομίας της Κύπρου.

Άκουσε ο Σκουρλέτης τι είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στον Τσίπρα; Μίλησε για την στρατηγική σημασία των [αμερικανικών] αγωγών TAP και IGB για την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου. Και καπάκι, μήπως και δεν καταλάβουμε τι είπε, εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την επίλυση του ζητήματος με την ονομασία των Σκοπίων και του Κυπριακού.

Καταλαβαίνει ο Σκουρλέτης, που συνεχίζει τις σαχλαμαρίτσες του Λαφαζάνη περί ρωσικού αγωγού, πώς συνέδεσε ο Κέρι τους αγωγούς με το Σκοπιανό και το Κυπριακό; Μας έστειλαν ήδη μήνυμα προχθές, όταν κάλεσαν στη Σύνοδο για καταπολέμηση του ΙΚΙΛ, τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Ο Μεϊμαράκης μίλησε μεν για ενότητα των νεοδημοκρατών, αλλά ήταν ζοχαδιασμένος με Σαμαρά και Αβραμόπουλο και δεν το έκρυψε. Δήλωσε ότι «αισθάνεται ταυτισμένος με την Ν.Δ.», ενώ υπενθύμισε ότι «δεν παράτησε ποτέ την παράταξη, ούτε στα πάνω, ούτε στα κάτω της».

Με τον Σαμαρά η διαφωνία ήταν γνωστή. Με τον Αβραμόπουλο προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, όταν κάποιοι άρχισαν να διαδίδουν ότι «ο Αβραμόπουλος δέχεται πιέσεις να θέσει υποψηφιότητα». Πόσο απελπισμένοι πρέπει να είναι αυτοί που θα ήθελαν τον «κύριο τίποτα» για αρχηγό; Μόνο αυτό έλειπε στη Ν.Δ., για να το γυρίσει από κόμμα σε catering δεξιώσεων.

Ο Μεϊμαράκης έριξε και αιχμές κατά του Μητσοτάκη και του Τζιτζικώστα. Και το ερώτημα, βρε Βαγγέλα, είναι πώς στην ευχή θα την πετύχεις την ενότητα, όταν πριν ανακοινωθούν ακόμη οι υποψηφιότητες άρχισες τον πόλεμο εναντίον όλων; Μήπως χαλάς την εικόνα που είχες μέχρι χθες, ότι πέτυχες να συσπειρώσεις το κόμμα; Τι δείχνει αυτός ο εκνευρισμός; Μήπως δεν είναι καλά τα μηνύματα;

Την ώρα που ο Τσίπρας έδειχνε τον ενθουσιασμό του που τον άγγιζε στον ώμο ο Ομπάμα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε σε συνέντευξή του ότι οι Αμερικανοί είναι «φονιάδες των λαών». Πώς και δεν τον έκαναν υπουργό;

«Η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε για τις επενδύσεις, που υποτίθεται ότι αναζητά ο Τσίπρας: «Αν ζητούσε τη δική μου συμβουλή θα του έλεγα ότι το σημαντικό δεν είναι να έχεις ιδέες άλλα να κάνεις πράξη αυτά που λες». Καλό είναι αυτό Γιάννα μου, αλλά άμα δεν έχεις ούτε ιδέες, τι γίνεται; Ερνέστο Τσε Γκεβάρα με ιδιωτικές επιχειρήσεις, κολλάνε; Δεν κολλάνε!

Ο Τσίπρας συζητούσε στη Νέα Υόρκη με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, στο Αιγαίο, ενώ την ίδια ώρα είχαμε 25 παραβιάσεις της επικράτειάς μας. Σκέψου να μη το συζητούσαν πόσες θα είχαμε!

Μαζί με την πιπίλα του, βρήκαν τα οστά του μικρότερου αγνοούμενου του 1974. Οι Τούρκοι σκότωσαν το βρέφος με την πιπίλα στο στόμα, μαζί και τη μητέρα του (25 ετών), δύο θείες του (19 και 11 ετών) και την γιαγιά του. Αυτά είναι τα παλικάρια του Ερντογάν.

Ακόμη μια ανθελληνική ενέργεια του Ελληνοκύπριου υπουργού Οικονομίας (που σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει πρόβλημα). Έκανε την μοναδική προσφυγή εναντίον της Ελλάδας για το PSI, στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Ουάσινγκτον, διεκδικώντας 4 δισ. ευρώ για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων το 2012. Καμιά άλλη προσφυγή δεν έγινε, παρά το γεγονός ότι στο PSI συμμετείχαν δεκάδες τράπεζες παγκοσμίως.