Skip to main content

Τα υιοθετημένα παλικάρια του σουλτάνου και η νέα οδηγία στη Β. Κορέα

Η νέα οδηγία στη Βόρεια Κορέα, το τουρκικό ενδιαφέρον για τηλεοπτικές μπίζνες στην Ελλάδα και τα υιοθετημένα παλικάρια του σουλτάνου Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε, ότι η περιβαλλοντική συνάντηση των ηγετών του κόσμου για την κλιματική αλλαγή, θα λειτουργήσει ως «ισχυρή μομφή» κατά των παρανοϊκών τρομοκρατών. Και το διαδίκτυο πήρε φωτιά με ειρωνικά σχόλια. Όταν και στις ΗΠΑ οι ισχυροί τοποθετούν ηγέτες του στυλ «γιου της Μάργκαρετ», τι καλύτερο να περιμένουμε εμείς; [Όλοι της ίδιας κοπής είναι. Ο Πούτιν πώς τους ξέφυγε;]

Μια νέα «οδηγία» κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στη Βόρεια Κορέα, με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να «παροτρύνει» τους πολίτες να κουρευτούν όπως εκείνος! «Παρατηρητές» κυκλοφορούν με ψαλίδια και συμμορφώνουν τους απείθαρχους.

Γιατί το ειρωνευόμαστε; Όλοι οι προοδευτικοί δεν κυκλοφορούν στυλ Βαρουφάκη; Πώς θα αποδείξεις ότι είσαι απόλυτα «προοδευτικός» χωρίς μούσι, μουστάκι, και υφάκι μπλαζέ;. Παλιότερα, εύρισκες δουλειά αν δεν φορούσες ζιβάγκο; [ας μη γελάμε επομένως με τους Βορειοκορεάτες, καλύπτοντας τα δικά μας].

Έγραψε η Χουριέτ ότι ο Ατζούν Ιλίτζαλι, αφεντικό της τουρκικής TV8, άρχισε συνομιλίες για την εξαγορά ενός τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα. Είναι αυτός που μετά από τον αγώνα Τουρκίας-Ελλάδας είχε βγει φωτογραφία σέλφι με τον Νταβούτογλου και τον Αλέξη Τσίπρα. Έχει τις «άκρες» του το παλικάρι.

Άιντε, πάλι…Επανέλαβε ο Τσίπρας τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για δημιουργία κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967. Το δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς. Ελπίζω, να του είπε Αμπάς κατ’ ιδίαν, αυτό που δεν του είπε ούτε ο Κοτζιάς, ούτε οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοί του.

Ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είχαν ποτέ κράτος. Η περιοχή στην οποία κατοικούν σήμερα, το 1967 ανήκε στην Συρία, Ιορδανία και Αίγυπτο. Ποια είναι επομένως η θέση του Τσίπρα; Να διαλυθεί το υπάρχον «πλάσμα κράτους» και να επανενταχθεί η περιοχή στα παραπάνω κράτη;

Φυσικά και το Ισραήλ υποστηρίζει κι αυτό τζιχαντιστές. Αυστραλέζα δημοσιογράφος συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία μετά από συνάντηση που είχε με τζιχαντιστές οι οποίοι νοσηλεύονται κρυφά στο Ισραήλ. Η υποστήριξη στο ISIS γίνεται για να διώξουν τα συριακά στρατεύματα από όλες τις περιοχές γύρω από τα υψώματα του Γκολάν, όπου -τι σύμπτωση!- ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν τεράστια ενεργειακά αποθέματα.

Πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για… ηχορύπανση, επέβαλε η Περιφέρεια Αττικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τις υπαίθριες συναυλίες που έγιναν στον «Κήπο του Μεγάρου». Σιγά τα ωά… Χάρισαν στο Μέγαρο 100 εκατομμυριάκια, και για να δείξουμε την… αριστεροσύνη μας, η ηχορύπανση μας ενόχλησε.

Ο Ερντογάν, θα τα βρει σκούρα και με τον ISIS. Τα υιοθετημένα παλικάρια του εξέδωσαν και… εθνικό νόμισμα με την συμβολική ονομασία, «Kostantinıyye», δηλαδή… Κωνσταντινούπολη! Όχι «Ισταμπούλ», έχουν δικό τους σουλτάνο. Ετοιμάζονται για αυτοκρατορία οι λεβέντες. Τον Πούτιν τον ρώτησαν;

Πού πήγαν όλοι εκείνοι που εκθείαζαν το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου. Ένας γνωστός δημοσιογράφος μάλιστα, έγραψε βιβλίο-ύμνο για τον σουλτάνο, και δήλωσε πως ένας Ερντογάν χρειάζεται στην Ελλάδα. Δεν φτάνουν δηλαδή οι δικοί μας «βουτηχτές» του Ταμείου;