Skip to main content

Ο ΤΑΡ μέγας χορηγός του Φεστιβάλ της Καβάλας Cosmopolis «The Reunion»

Το ethnic Φεστιβάλ μουσικής, χορού και πολιτισμού Cosmopolis «The Reunion» διεξήχθη από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου στην παλιά πόλη της Καβάλας.

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ήταν ο μέγας χορηγός του ethnic Φεστιβάλ μουσικής, χορού και πολιτισμού Cosmopolis «The Reunion» που διεξήχθη στην παλιά πόλη της Καβάλας (χερσόνησος Παναγίας) από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου 2016. Το Cosmopolis διοργάνωσε ο δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση της πόλης «Δημωφέλεια», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, εκατοντάδες επισκέπτες απόλαυσαν Cosmoσυναυλίες, Cosmoχορούς, Cosmoγεύσεις, Cosmoσινεμά και το Street Bazaar. Ειδικά για τα παιδιά διοργανώθηκαν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ενότητας ΠαιδοCosmopolis, φέτος με τη συμμετοχή και του TAP. Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου χορηγεί το πρόγραμμα Σεμιναρίων Κυκλοφοριακής Αγωγής που οργανώνει και υλοποιεί στις περιφέρειες Βορείου Ελλάδας το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών που ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Στο Cosmopolis, στις 23 Ιουλίου, ο ΤΑΡ σε συνεργασία με το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ παρουσίασε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας το θεατρικό διαδραστικό παιχνίδι «Φως φανάρι», για την κυκλοφοριακή αγωγή και την ασφάλεια στους δρόμους.  

Το Φεστιβάλ Πολιτισμού της Καβάλας Cosmopolis επέστρεψε φέτος έπειτα από 7 χρόνια αποχής για να αποτελέσει εκ νέου σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Από το 2000 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, το Cosmopolis στοχεύει στη γνωριμία μεταξύ πολιτισμών και τη συναδέλφωση των λαών φιλοξενώντας χορευτικά συγκροτήματα, μουσικούς, γεύσεις και είδη λαϊκής τέχνης  από όλον τον κόσμο, ενώ κάθε χρονιά τιμά και αναδεικνύει μία περιοχή της Ελλάδας. Φέτος, συμμετείχαν αποστολές από 6 χώρες (Ιταλία, Ρωσία, Σερβία, Ταϊβάν, Τουρκία, Χιλή) και από την Ελλάδα τιμήθηκε η Τρίπολη.