Skip to main content

Ο Ταρζάν οδηγούσε με 4,55 ml/l οινόπνευμα στο αίμα!

Δύο τροχονόμοι στο χωριό Μινίτσεβο του Ζάγιετσαρ, στην Ανατολική Σερβία, έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν ότι το ποσοστό οινοπνεύματος στο αίμα του οδηγού, Ταρζάν Σμαΐλοβιτς, είχε ξεπεράσει τα όρια αν
Δύο τροχονόμοι στο χωριό Μινίτσεβο του Ζάγιετσαρ, στην Ανατολική Σερβία, έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν ότι το ποσοστό οινοπνεύματος στο αίμα του οδηγού, Ταρζάν Σμαΐλοβιτς, είχε ξεπεράσει τα όρια αντοχής του ανθρώπινου οργανισμού.

Το μηχάνημα ελέγχου οινοπνεύματος έδειχνε 4,55 ml/l, ποσότητα που, θεωρητικά, θα έπρεπε να τον είχε σκοτώσει. Αρχικά, πίστεψαν ότι έγινε λάθος και επανέλαβαν τον έλεγχο. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Προκειμένου να αποκλείσουν και το ενδεχόμενο βλάβης του μηχανήματος, οδήγησαν τον Ταρζάν στο Κέντρο Πρώτων Βοηθειών, όπου οι αναλύσεις επιβεβαίωσαν το ίδιο ποσοστό οινοπνεύματος στο αίμα. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ένας άνθρωπος με τόσο οινόπνευμα στο αίμα είναι ζωντανός, πόσο μάλλον να μπορεί να οδηγεί.

Ο διευθυντής του Κέντρου Πρώτων Βοηθειών, Γιόβαν Στεφάνοβιτς, εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι «ο ανθρώπινος οργανισμός με ποσότητα οινοπνεύματος στο αίμα από 3 έως 4,5ml/l πέφτει σε κώμα και, όταν ξεπεράσει το όριο αυτό, παραλύει το κέντρο ελέγχου της αναπνοής στο μυαλό, καταρρέει το καρδιαγγειακό σύστημα και επέρχεται ο θάνατος».

Ο Ταρζάν Σμαΐλοβιτς συνελήφθη, περιμένει να δικαστεί και, όπως προβλέπεται από το νόμο, πέρα από την ποινή που θα του επιβληθεί, θα του αφαιρεθεί για πάντα και η άδεια οδήγησης.

Όσο για το ποτό; Μάλλον θα συνεχίσει να πίνει, αφού όπως λένε οι συγχωριανοί του «δεν μπορεί να αποχωριστεί το ποτήρι».