Skip to main content

Ο Θηβαίος παραληρεί on air στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης (ήχος)

Αναιδής και ανάρμοστη επίθεση από τον Χρήστο Θηβαίο σε ραδιοφωνική παραγωγό - Ασυνάρτητος διάλογος στον αέρα, με υπαίτιο τον γνωστό τραγουδοποιό

Ανοίκεια επίθεση, δίχως κανέναν απολύτως λόγο, και μάλιστα on air, εξαπέλυσε σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Θηβαίος εναντίον ραδιοφωνικής παραγωγού του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοσταθμού το πρωί, ο κ. Θηβαίος προέβη σε αήθη επίθεση κατά της παρουσιάστριας, Δέσποινας Αυγερίδου. Παρότι αρχικά η συνέντευξη κυλούσε ομαλά, αργότερα πήρε μια εντελώς διαφορετική τροπή, τελείως απροσδόκητα. Ο γνωστός τραγουδοποιός άρχισε να ασκεί κριτική στη δημοσιογράφο λέγοντας ότι το επάγγελμα της ραδιοφωνικής παραγωγού είναι αντιπαραγωγικό, ενώ όταν εκείνη του απάντησε ότι είναι χημικός, ο τραγουδιστής την προέτρεψε να δουλέψει στα... λιπάσματα.

Η παραγωγός, με τη σειρά της, δεν κάθισε με... σταυρωμένα τα χέρια και απάντησε λέγοντας ότι στην ίδια λογική θα έπρεπε και εκείνος να εγκαταλείψει το τραγούδι.

Το επίμαχο σημείο του διαλόγου, έχει ως εξής:

Χ.Θ.:Έχετε πτυχίο;
Δημ.: Μάλιστα
Χ.Θ: Τι πτυχίο;
Δημ: Είμαι χημικός
Χ.Θ: Δουλεύετε ως χημικός;
Δημ: Οχι
Χ.Θ: Και τι δουλειά κάνετε
Δημ: Δουλεύω στο ραδιόφωνο
Χ.Θ: Αυτό είναι δουλειά δηλαδή; Να πάτε να δουλέψετε στα βιοκαύσιμα, να κάνετε ένα παραγωγικό οκτάωρο. Θα έπρεπε το πρωί να δουλεύετε στα λιπάσματα και μετά να επιλέγετε τραγούδια. Είστε χημικός; Τι είναι το πέλετ; Να δουλέψετε στα βιοκαύσιμα. Δεν μας χρειάζονται ραδιοφωνικοί παραγωγοί κυρία μου, χρειάζονται άνθρωποι που δουλεύουν».
Δημ: «Ωραία κ. Θηβαίο κι εσείς να μην τραγουδάτε. Να αφήσετε την κιθάρα σας και να πάτε να δουλέψετε κι εσείς»
Χ.Θ: Δεν έχετε καταλάβει, γι' αυτό δεν είστε και καλή δημοσιογράφος» απάντησε ο Χρήστος Θηβαίος.

Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, ο κ. Θηβαίος πρόσθεσε: «Σας εκτιμώ γι' αυτό σας κάνω δώρο έναν καυγά».

Ο καλλιτέχνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά οι νέοι προτιμούν την ανεργία γιατί δεν θέλουν να εργαστούν και προτιμούν να ζουν με τη σύνταξη των γονιών τους,

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μάλιστα, ο Χρήστος Θηβαίος είπε ότι μπορεί να ζήσει την πενταμελή οικογένειά του με 15 ευρώ την ημέρα. «Εγώ μπορώ να ζήσω με ένα καπέλο στη μέση του δρόμου. Να δουλέψω σερβιτόρος», σημείωσε και σχολίασε αρνητικά τη στάση εκείνων που έχουν φύγει στο εξωτερικό λέγοντας ότι η μετανάστευση είναι η εύκολη λύση.

«Τι θα πει δύσκολες μέρες; Ενας Ελληνας, ένας άνθρωπος γενικότερα, για να ζήσει χρειάζεται περισσότερα από 60 ευρώ την ημέρα; Μιλάμε για επίπλαστη εργασιακή ευμάρεια που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια», είπε μεταξύ άλλων, ενώ τόνισε πολλές φορές ότι είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, έχει πτυχίο και διδακτορικά.

Ακούστε το ηχητικό από την επεισοδιακή συνέντευξη στο FM100: