Skip to main content

Ο ακτιβισμός που πληρώνει η Θεσσαλονίκη και οι «Φίλοι της Μακεδονίας»

Ο ακτιβισμός των δήθεν που πληρώνει η Θεσσαλονίκη, το «νέος ήθος της εξουσίας», ο Τσίπρας και το ΔΝΤ και οι «Φίλοι της Μακεδονίας»,

Καλό είναι να πληθαίνουν οι φωνές που καυτηριάζουν την δήθεν προοδευτικότητα, πραγματικό εχθρό ανάπτυξης στην χώρα, αλλά και βελτίωσης του πολιτιστικού επιπέδου του λαού. Να μη τα λέω μόνο εγώ. Τα έγραψε και ο Ζέρβας, σύμβουλος του δημοτικού συνδυασμού του Μπουτάρη, και δημοσίευσε η Voria.gr.

Αποσπώ την παράγραφο, όπου ο Ζέρβας κάνει λόγο για «ακτιβισμό της επιλεκτικής ευαισθησίας και της αναβολής, που έχει αφήσει πίσω τη Θεσσαλονίκη σε υποδομές και εκσυγχρονισμό». Οι δήθεν και τα δήθεν, για ικανοποίηση απωθημένων εφηβικής ηλικίας και άλλων κινήτρων, στέκονται εμπόδιο σε κάθε πρόοδο. Αλλά, πάντα εν ονόματι της «προοδευτικότητας».

Γιατί τόσα ψέμματα; Ο όρος «αλήθεια» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των «προοδευτικών»; Τώρα που επιβεβαιώθηκε η παραμονή του ΔΝΤ στους Θεσμούς, η κυβέρνηση δηλώνει -και παριστάνοντας μάλιστα την οργισμένη- ότι «εμείς ποτέ δεν είπαμε πως δεν θέλουμε το ΔΝΤ». Όμως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε στους  Financial Times, την 21η Δεκεμβρίου 2015:

«Ο Αλ. Τσίπρας τονίζει ότι τον προβληματίζει η μη εποικοδομητική στάση του Ταμείου σε δημοσιονομικά και οικονομικά ζητήματα και υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να αποχωρήσει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης».

Η κυβέρνηση ανέθεσε σε πνευματικούς άνδρες της Αριστεράς να εξετάσουν τους υποψήφιους για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Και οι αριστείς του «προοδευτικού» χώρου έδωσαν θέμα για το τεστ ΠΑΠ, μόνο που μπέρδεψαν τον γιατρό Παπανικολάου με τον… συνώνυμο μπασκετμπωλίστα! Τουλάχιστον, όταν κάποιοι με στοιχειώδεις γνώσεις τους ενημέρωσαν, είπαν ότι δεν θα ληφθούν υπόψη οι απαντήσεις.

Η αυταρχικότητα σε όλη της την έκταση. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θύμωσε επειδή δημοσιογράφος της ΕΡΤ τής έκανε μια απόλυτα λογική ερώτηση, και μόνο που δεν την έδειρε. Παρακαλούμε πολύ την Γεροβασίλη, ας μας δώσει λίγο χρόνο, ώσπου να προσαρμοστούμε στο «νέο ήθος» της Αριστεράς. Πού να ξέρουμε από σοβιετικές μεθόδους. Σιγά-σιγά… θα μάθουμε και θα ρωτάμε ό,τι θέλει η κυρία.

Άμεσα αντέδρασαν, όπως έγραψε η Voria.gr. οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εύα Καΐλή και Νίκος Ανδρουλάκης στη δημιουργία ανεπίσημης Ομάδας Φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα "Φίλοι της "Μακεδονίας", των Σκοπίων δηλαδή, με πρωταγωνίστρια την Κροατία. Οι άλλοι, και του λεγόμενου «πατριωτικού χώρου», πού ήσαν;

Κι άλλο δείγμα του «νέου ήθους» του ΣΥΡΙΖΑ. Συνελήφθη για μίζα υποψήφιος βουλευτής του! Η πλάκα είναι ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ τον χρεώνουν στους Οικολόγους Πράσινους, κι αυτοί από την πλευρά τους λένε πως δεν είναι δικός τους υποψήφιος, αλλά... προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ και ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Και στην Ισπανία όμως διακρίνονται από το «νέο ήθος». Το Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας ζητά εξηγήσεις από τους Podemos, που φέρονται να χρηματοδοτήθηκαν από το Ιράν. Διεξάγονται έρευνες από την Αστυνομία.

Είναι θέμα χρόνου να δυναμώσουν οι φωνές κατά του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας. Πάνω από 1.100 Τούρκοι και ξένοι ακαδημαϊκοί από 89 πανεπιστήμια, ανάμεσά τους και ο Αμερικανός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι, υπογράφουν διακήρυξη που καλεί την Άγκυρα να τερματίσει τη «σφαγή» των Κούρδων.

Παράλληλα, 23 Τούρκοι στρατιωτικοί, παραιτήθηκαν από τον τουρκικό στρατό, επειδή αρνούνται να σκοτώνουν Κούρδους. Οι εδώ οθωμανολάγνοι, ούτε μια τυπική φωνή διαμαρτυρίας δεν ύψωσαν.