Skip to main content

Ο «Φάκελος της Κύπρου» και το... Obamacare στη συνέντευξη Τσίπρα-Τραμπ

Η συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ, οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Καραμανλή στη ρωσική τηλεόραση και ο τραγέλαφος του «Φάκελου της Κύπρου».

Ο αμερικανικός Τύπος φαίνεται ότι βλέπει την Ελλάδα σαν μια μικρή μύγα κάπου στον παγκόσμιο χάρτη. Στη συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα στο οβάλ γραφείο, και μετά τις εκατέρωθεν προσφωνήσεις, δόθηκε ο λόγος σε δημοσιογράφο που ρώτησε για το… Obamacare!

Ο Τραμπ απάντησε και δεν δέχθηκε άλλη ερώτηση, μάλλον για να προστατεύσει τον Έλληνα πρωθυπουργό από τον κίνδυνο να κάθεται δίπλα του και να ακούει ερωταπαντήσεις για εσωτερικά θέματα των ΗΠΑ. Τόση βαρύτητα απέκτησε η χώρα μας. Η αλήθεια είναι ότι με την επίσκεψη στη Βενεζουέλα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Στο Λευκό Οίκο σήμανε συναγερμός λόγω ενός υπόπτου που επιχείρησε να πηδήσει τον φράχτη, λίγο πριν από τη συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα. [Δεν ξέρω αν ο Λαφαζάνης βρίσκεται στην Ελλάδα].

Η ρωσική κρατική τηλεόραση για πρώτη φορά αποκαλύπτει όλη τη συνωμοσία και το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Κ.Καραμανλή. «Οι δολοφόνοι του Κ. Καραμανλή είχαν συμμάχους σε Στρατό, πολιτική και σε άλλες εξουσίες»! Στο πλαίσιο της συνωμοσίας σύμφωνα με τους Ρώσους, συμμετείχαν τουλάχιστον 7 τρομοκρατικές ομάδες, από αυτές, οι 3 ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, τέσσερις ακόμη τρομοκρατικές ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων.

Αυτή η σοβαρή υπόθεση πότε θα πάει στο δικαστήριο; Θα επαναληφθεί ο τραγέλαφος του "Φάκελου της Κύπρου"; Και τι λέει η αντιπολίτευση του 2008, όταν αποκαλύπτεται ότι στη συνωμοσία εμπλέκονται επτά τρομοκρατικές ομάδες, από αυτές που οργάνωσαν το χάος στους δρόμους της Αθήνας, με αφορμή τον φόνο του Γρηγορόπουλου; [θα εύρισκαν άλλη αφορμή, αν δεν υπήρχε αυτό το περιστατικό]

Εγκαταλείπουν το οικολογικό κόμμα του Τσιρώνη τα μισά σχεδόν στελέχη, με βαριές κατηγορίες εναντίον του και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποχωρούντες δηλώνουν «Από την άλλη πλευρά είμαστε όλοι όσοι διαφωνούν με τις αντιοικολογικές και αντιπράσινες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουμε»

Και αφού παραθέτουν μια σειρά από αντι-οικολογικές ενέργειες του οικολογούντα υπουργού τους, έχουν στην ανακοίνωση και μια παράγραφο, δηλωτική της σκέψης τους. «Η "τιμωρία" όλων όσων είχαν κριτική στάση ήταν να "μπλοκαριστούν" από θέσεις ευθύνης στην κυβερνητική μηχανή». Εδώ είναι το κουμπί. Η ιστορία έχει αποδείξει, ότι όποιος δεν "μπλοκάρεται από κυβερνητικές θέσεις", και μπουκώνεται, ψηφίζει ό,τι του φέρουν στο γραφείο. Κι όποιος "μπλοκάρεται", πάει αλλού.

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, εγγονός του "δικαστή του βουνού" [που το θεωρεί αυτονόητο δικαίωμα για κατάληψη υψηλού αξιώματος], δήλωσε ότι θεωρεί αυτονόητη την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου, παρά τη συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ.

«Είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φωνάζει στην πορεία του Πολυτεχνείου "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Η πορεία αυτή έχει συγκεκριμένο μήνυμα. Έχουμε συγκεκριμένη θέση για το θέμα και δεν την αλλάζουμε. Το σύνθημα κατά των Αμερικανών στο Πολυτεχνείο αναφέρεται σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνομιλούμε σήμερα με τις ΗΠΑ». [Έλα καημένε, τώρα. Στην εξουσία να ήμαστε και δεν πειράζει αν συνομιλούμε με "φονιάδες". Με τον Μαδούρο γιατί συνομιλούμε;]