Skip to main content

Ο Τζιτζικώστας ζητά τις παραιτήσεις αντιπεριφερειαρχών εν όψει εκλογών

Οι τρεις ειδήσεις από τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Πότε θα γίνει το Περιφερειακό Συνέδριο

Τρεις ειδήσεις σε μια συνεδρίαση. Η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπό τον Απόστολο Τζιτζικώστα έβγαλε «άσπρο καπνό», καθώς επιβεβαιώθηκε ότι το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνει το τριήμερο 26 – 28 Μαρτίου 2018 και μάθαμε ότι η Περιφέρεια και η κυβέρνηση επέλεξαν για τη διεξαγωγή του τη δυτική Θεσσαλονίκη, με ό,τι συμβολισμό αυτό έχει.

Δεύτερον επιβεβαιώθηκε η οριστική απόφαση του περιφερειάρχη να επιδιώξει την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τρίτον ότι καλεί τους αντιπεριφερειάρχες που έχουν βλέψεις για τη Βουλή ή για Δήμους να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, ώστε να ξέρει και με ποια ομάδα θα πορευτεί ως τις περιφερειακές εκλογές του 2019.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Περιφέρειας έγινε αναλυτική συζήτηση για τη θεματολογία του συνεδρίου, για τις προτάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανά τομέα, αλλά και για τα αιτήματα προς επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας της κυβέρνησης στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της διοίκησης της Περιφέρειας απολογιστικά στοιχεία του έργου, αλλά κυρίως των εκκρεμοτήτων με την κεντρική διοίκηση, «προκειμένου με οργανωμένο και τεκμηριωμένο τρόπο να γίνει ένας διάλογος όλων των φορέων με την κυβέρνηση, ο οποίος να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου, που αποφασίσαμε να γίνει στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο κ. Τζιτζικώστας επίσης ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι βουλευτές ή δήμαρχοι στις επερχόμενες εκλογές «να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, μέχρι τα τέλη του μήνα, προκειμένου η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απερίσπαστη και απόλυτα αφοσιωμένη, να συνεχίσει να επιτελεί το σημαντικό έργο της και παράλληλα να προχωρήσει το σχεδιασμό της επόμενης κρίσιμης πενταετίας».

Που σημαίνει προφανώς ότι θα έχουμε το επόμενο διάστημα ανακατατάξεις στο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πόσες και ποιες θα εξαρτηθεί κι από τις παραιτήσεις, που θα υποβληθούν ως τα τέλη Μαρτίου...