Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
x

ΟΑΣΘ: ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ξεκινούν σήμερα γραμμές που συνδέουν την πόλη με Επανομή και Μηχανιώνα ενώ αυξάνονται τα δρομολόγια που συνδέουν τα ΚΤΕΛ Μακεδονίας και Χαλκιδικής.

Το θερινό πρόγραμμα του ΟΑΣΘ ξεκινά από σήμερα, 1η Ιουλίου με μειωμένα δρομολόγια μέσα στον αστικό ιστό αλλά παράλληλα την έναρξη γραμμών που συνδέουν την πόλη με κοντινές σε αυτή παραλίες. 

Συγκεκριμένα, θα εκκινήσουν γραμμές που θα συνδέουν την πόλη με την Επανομή και τη Μηχανιώνα ενώ θα αυξηθούν τα δρομολόγια που συνδέουν τα ΚΤΕΛ Μακεδονίας με τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. 

Λιγότερα λεωφορεία στους δρόμους της πόλης

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού, σύμφωνα με το θερινό πρόγραμμα, θα κυκλοφορούν καθημερινά 418 λεωφορεία έναντι των 523 που κυκλοφορούσαν κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, ήτοι μειωμένα μόνο κατά 20% παρά την κατά 30% τουλάχιστον μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω των θερινών διακοπών.

Για το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο θα ισχύσει μέχρι και την Πέμπτη 31 Αυγούστου, οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται:
 
- Από το Πληροφοριακό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Θ. στους αριθμούς 11085 και 2310 981 100.
 
- Από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.oasth.grμέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και στη διεύθυνση m.οasth.gr μέσω κινητού τηλεφώνου.

Δρομολόγια εξπρές σε Μηχανιώνα και Επανομή

Από σήμερα μέχρι και τις 31 Αυγούστου, θα λειτουργήσουν οι δύο λεωφορειακές γραμμές -εξπρές εξυπηρέτησης, προς τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας οι οποίες θα έχουν την αφετηρία επί της οδού Μοναστηρίου 61, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Λεωφορειακή γραμμή Νο70 «Ν.Σ. Σταθμός - Επανομή»

Διαδρομή

Μετάβαση από το Ν.Σ. Σταθμό (αφετηρία επί της Μοναστηρίου 61) και διέλευση από Μοναστηρίου - Πλατεία Δημοκρατίας - Εγνατία - Εθνικής Αμύνης - Μεγάλου Αλεξάνδρου - Γεωργίου Παπανδρέου -Ανδριανουπόλεως - Βενιζέλου - Εθνικής Αντίστασης - Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, κ.λπ., όπως στις διαδρομές μετάβασης προς Παραλία (Νο 70) και Πάλιουρα (Νο 70Α) της λεωφορειακής γραμμής Νο 69 «Α.Σ. ΙΚΕΑ - Επανομή». Επιστροφή μέχρι Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής όπως στις διαδρομές επιστροφής από Παραλία (Νο 70) και Πάλιουρα (Νο 70Α) της λεωφορειακής γραμμής Νο 69 και στη συνέχεια διέλευση από Εθνικής Αντίστασης - Βασιλίσσης Όλγας - Βασιλέως Γεωργίου -Μανόλη Ανδρόνικου - Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. - Τσιμισκή - Πολυτεχνείου - Αναγεννήσεως - Μοναστηρίου - Αγ. Πάντων - Ν.Σ.Σ. (αποβίβαση επιβατών εντός του σταθμού μετεπιβίβασης και από εκεί Κ.Π. έως την αφετηρία επί της Μοναστηρίου 61).

Στάσεις

Τα λεωφορεία της γραμμής Νο 70, κατά τη μετάβαση προς τις παραλίες της Επανομής, μόνο θα επιβιβάζουν επιβάτες, από όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις, ενώ η αποβίβαση των επιβατών θα γίνεται, από το κέντρο της Επανομής και μέχρι τα δύο τέρματα (Παραλίας και Πάλιουρα) σε όλες τις υπάρχουσες στάσεις. Κατά την επιστροφή, τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν επιβάτες μέχρι το κέντρο της Επανομής και στη συνέχεια του δρομολογίου, μέχρι το Ν.Σ. Σταθμό, μόνο θα αποβιβάζουν επιβάτες, σε όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις.

Λεωφορειακή γραμμή Νο 71 «Ν.Σ. Σταθμός - Μηχανιώνα»

Διαδρομή

Μετάβαση από το Ν.Σ. Σταθμό (αφετηρία επί της Μοναστηρίου 61) και διέλευση από Μοναστηρίου - Πλατεία Δημοκρατίας - Εγνατία - Εθνικής Αμύνης - Μεγάλου Αλεξάνδρου - Γεωργίου Παπανδρέου - Ανδριανουπόλεως - Βενιζέλου - Εθνικής Αντίστασης - Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, κ.λπ. όπως στις διαδρομές μετάβασης μέσω Κερασιάς (Νο 71) και Αγγελοχωρίου (Νο 71Α) της λεωφορειακής γραμμής Νο 72 «Α.Σ. ΙΚΕΑ - Μηχανιώνα».

Επιστροφή μέχρι τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής όπως στις διαδρομές επιστροφής μέσω Κερασιάς (Νο 71) και Αγγελοχωρίου (Νο 71Α) της λεωφορειακής γραμμής Νο 72 και στη συνέχεια διέλευση από Εθνικής Αντίστασης - Βασιλίσσης Όλγας - Βασιλέως Γεωργίου - Μανόλη Ανδρόνικου - Αγγελάκη - Εγνατία - Πλατεία Δημοκρατίας - Μοναστηρίου - Ν.Σ. Σταθμός (αποβίβαση επιβατών εντός του σταθμού μετεπιβίβασης και από εκεί Κ.Π. έως την αφετηρία επί της Μοναστηρίου 61).

Στάσεις

Τα λεωφορεία της γραμμής Νο 71, κατά τη μετάβαση προς τις παραλίες της Μηχανιώνας μόνο θα επιβιβάζουν επιβάτες, από όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις, ενώ η αποβίβαση των επιβατών θα γίνεται από την Παραλία της Περαίας και μέχρι το τέρμα και για τα δύο δρομολόγια μέσω Κερασιάς και Αγγελοχωρίου.

Κατά την επιστροφή, τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν επιβάτες μέχρι την Παραλία της Περαίας και για τα δύο δρομολόγια, μέσω Κερασιάς (Νο 71) και Αγγελοχωρίου (Νο 71Α) και στη συνέχεια του δρομολογίου, μέχρι το Ν.Σ. Σταθμό, μόνο θα αποβιβάζουν επιβάτες, σε όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις.

Λεωφορειακή Γραμμή Νο 77Η

ΕΠΑΝΟΜΗ - ΠΟΤΑΜΟΣ

Θα λειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή Νο 77Η «ΕΠΑΝΟΜΗ-ΠΟΤΑΜΟΣ». Θα δρομολογηθεί ένα όχημα το οποίο θα πραγματοποιεί οκτώ δρομολόγια σε μία βάρδια ημερησίως κατά το διάστημα 11:05΄- 17:10΄, συνδέοντας την Επανομή με την παραλία στη θέση «Ποταμός». Το πρώτο δρομολόγιο μετάβασης θα συνδέει το ΙΚΕΑ με την Επανομή (με τη σήμανση της Λ.Γ. Νο 69) και στη συνέχεια θα πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια που θα συνδέουν την Επανομή με την παραλία στη θέση «Ποταμός». Το τελευταίο δρομολόγιο επιστροφής θα συνδέει την Επανομή με το ΙΚΕΑ (με τη σήμανση της Λ.Γ. Νο 69).

Λειτουργία Γραμμής Νο45

Για την απυθείας εξυπηρέτηση των πολιτών από ΚΤΕΛ Μακεδονία προς ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και από ΚΤΕΛ Χαλκιδικής προς ΚΤΕΛ Μακεδονία.

Πυκνώνουν τα δρομολόγια των λεωφορείων της γραμμής ΕΞΠΡΕΣ Νο 45 «ΚΤΕΛ Μακεδονία -ΚΤΕΛ Χαλκιδικής» από και προς το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με την οποία συνδέονται απ΄ ευθείας το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με τον σταθμό υπεραστικών ΚΤΕΛ Μακεδονία και τον Ν.Σ. Σταθμό. Με την ως άνω γραμμή Νο 45 θα εξυπηρετούνται και επιβάτες κατά μήκος της Εγνατίας οδού και της οδού Κων. Καραμανλή στις επτά επιλεγμένες στάσεις της γραμμής.

Με το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της γραμμής Νο 45, θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά 20 λεπτά.

Ανοιχτά εκδοτήρια 1 και 2 Ιουλίου

Εκδοτήριο ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ από 08:00 έως 15:45

Εκδοτήριο ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ από 09:05 έως 16:45

Εκδοτήριο Α/Σ ΙΚΕΑ από 09:05 έως 16:45

Εκδοτήριο ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από 08:00 έως 15:45

Εκδοτήριο ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ από 06:10 έως 21:15

Μόνο την Κυριακή 2 Ιουλίου θα λειτουργήσουν τα παρακάτω εκδοτήρια :

Εκδοτήριο Α/Σ ΙΚΕΑ από 09:05 έως 16:45

Εκδοτήριο ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ από 06:10 έως 21:15

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ