Skip to main content

ΟΑΣΘ:Από την Πέμπτη επίσχεση εργασίας εάν δεν πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δίνουν διορία μέχρι και την Τετάρτη ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου πριν προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Την απόφαση να παραμείνουν στο τιμόνι μέχρι και την Τετάρτη αναμένοντας να υλοποιηθούν οι αποφάσεις προεκταμίευσης μέρους της επιχορήγησης του ΟΑΣΘ έλαβαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης οι εργαζόμενοι του Οργανισμού. Όπως τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης, εφόσον μέχρι την Τετάρτη δεν προεκταμιευτεί μέρος της επιχορήγησης του Οργανισμού από το υπουργείο για τον μήνα Δεκέμβριο ώστε να καλυφθούν τα δεδουλευμένα για τον μήνα του Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν από την Πέμπτη σε νέα επίσχεση εργασίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την περασμένη Παρασκευή στη Voria.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης έχει υπάρξει μία πρώτη συμφωνία ΟΑΣΘ και υπουργείου Οικονομικών και ότι η προεκταμίευση του ποσού θα γίνει πιθανότατα σήμερα ή την Τρίτη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από την πλευρά του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι συμπλήρωσαν στις 12 Νοεμβρίου και επίσημα δύο μήνες απλήρωτοι.

«Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο, πρέπει να τελειώσει επιτέλους αυτή η ιστορία, αυτό το γαϊτανάκι με την αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Τσερμενίδης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στεφανίδης ανέφερε ότι αύριο θα αποστείλει έγγραφο προς όλους τους φορείς του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και στο αρμόδιο τμήμα της Δικαιοσύνης, με το οποίο θα εξηγεί λεπτομερώς όλους τους λόγους για τους οποίους η επιχείρηση αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς.