Skip to main content

ΟΑΣΘ: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης - Μόλις 135 λεωφορεία θα κινηθούν αύριο

Αύριο θα κυκλοφορήσουν στη Θεσσαλονίκη μόλις 135 λεωφορεία λόγω της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους από τη συνεχή χιονόπτωση.

Με μόλις 135 λεωφορεία θα κινηθεί αύριο ο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα τεθεί αύριο σε εφαρμογή.

Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Στεφανίδης, αύριο θα κυκλοφορήσουν μόλις 135 λεωφορεία από τα συνολικά 480-500 λόγω της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους από τη συνεχή χιονόπτωση.

Όπως τόνισε ο ίδιος στο ΑΜΠΕ, για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν έχει ληφθεί μέριμνα για να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο υδραυλικό σύστημα στις πόρτες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Από το μεσημέρι τα αστικά λεωφορεία δεν εξυπηρετούν την Ευαγγελίστρια, τον Άγιο Αντώνιο, την Αγία Τριάδα, την Περιστερά και την Μηχανιώνα.

Με προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, γίνεται η κίνηση των αστικών λεωφορείων προς και από Καλαμαριά, Κηφισιά, Άνω Πόλη, Κρυονέρι, Πολίχνη και Συκιές. Ο κ. Στεφανίδης, τόνισε επίσης, ότι πολλά λεωφορεία εγκλωβίστηκαν γιατί οι δήμοι δεν έριξαν αλάτι στους δρόμους.

Ήδη από το πρωί σας είχε ενημερώσει η Voria.gr για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς οι πολικές θερμοκρασίες θέτουν εκτός του προγράμματος των δρομολογίων πολλά λεωφορεία εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο χιονιάς.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα λεωφορείο του ΟΑΣΘ διέκοψε το δρομολόγιό του στην οδό Μ. Αλεξάνδρου λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.