Skip to main content

ΟΑΣΘ: Στο φως τα αποτελέσματα για τα έτη 2009-2016

Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων θα γίνει στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού, αν και όπως λέει δεν είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί στοιχεία.

Την δημοσίευση των ισολογισμών και αποτελεσμάτων χρήσεως για τα έτη 2009-2016 αποφάσισε σε συνεδρίασή του την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η δημοσίευση των αποτελεσμάτων θα γίνει στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση, ο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με το θεσμικό του πλάισιο, δεν είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τους ισολογισμούς και τα αποτελέσματα χρήσεώς του.

Το γεγονός όμως ότι τα 2/3 περίπού των πόρων πού διαχειρίζεται προέρχονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, επιβάλλει για λόγους διαφάνειας στην διαχείριση τον δημόσιου χρήματος, να τίθενται σε γνώση των φορέων τον Δημοσίού, των συναλλασσομένων με τον Ορyανισμό, αλλά και τον Ελληνικού Λαού, τα οικονομικά του δεδομένα.

Όπως είναι γνωστό, συνεχίζει η ανακοίνωση ο ΟΑΣΘ βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία και αυτήν την περίοδο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες της σύνταξης του ισολογισμού κλεισίματος, πού αφορούσε το προηγούμενο Θεσμικό καθεστώς του Ορyανισμού.  

«Είναι αυτονόητο και απολύτως σαφές ότι τα νέα δεδομένα πού Θα προκύψουν από την διαδικασία τον ισολογισμού κλεισίματος, Θα δημοσιευθούν επίσης», καταλήγει η ανακοίνωση.