Skip to main content

ΟΑΣΘ: Τι λέει ο Παππάς για τις ληξιπρόθεσμες εισφορές των εργαζομένων

Οι όποιες απαιτήσεις που αφορούν στο προηγούμενο διάστημα θα ξεκαθαριστούν στη διαδικασία της εκκαθάρισης, σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

«Η σημερινή διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. είναι διοίκηση εκκαθάρισης. Η διαδικασία της εκκαθάρισης έχει ήδη ξεκινήσει. Τα αποτελέσματά της θα φανούν μετά την ολοκλήρωσή της. Οι όποιες απαιτήσεις είτε υποχρεώσεις προς τρίτους του Οργανισμού που αφορούν στο προηγούμενο διάστημα θα ξεκαθαριστούν στη διαδικασία της εκκαθάρισης». Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, αναφερόμενος στην υπόθεση με τις οφειλόμενες εργοδοτικές και εργατικές εισφορές ύψους 2,34 εκατ.ευρώ των εργαζομένων μηνός Φεβρουαρίου για την οποία συνελήφθη χθες ο τέως πρόεδρος του Οργανισμού  Χρήστος Στεφανίδης.

Με δηλώσεις του στη Voria.gr, ο τέως πρόεδρος του Οργανισμού, Χρ. Στεφανίδης γνωστοποίησε ότι πλήρωσε το 50% των εισφορών και έκανε ένσταση στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ για το υπόλοιπο του ποσού, η εκδίκαση της οποίας δεν προσδιορίστηκε ακόμη. Ο τέως πρόεδρος του ΟΑΣΘ εξήγησε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, όταν πληροφορήθηκε ότι το δημόσιο κατέβαλε μέρος των οφειλομένων προς τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, εκείνος απέστειλε εξώδικο προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Στέλιο Παππά ζητώντας του να καταβάλει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές. 

Στη δήλωσή του ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι «για το διάστημα μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης μέχρι σήμερα, ο Οργανισμός καταβάλλει κανονικά της υποχρεώσεις του προς ΙΚΑ, Δημόσιο και εργαζόμενους και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το σύνολο των προμηθευτών έχοντας ήδη αποκαταστήσει τις σχέσεις που είχαν διακοπεί από την προηγούμενη διοίκηση».