Skip to main content

ΟΑΣΘ: Απλήρωτοι και πάλι οι εργαζόμενοι - Απειλούν με νέες απεργίες

Καμία απάντηση μέχρι στιγμής από τον υπουργό Υποδομών. Εντός των επόμενων ημερών συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι για να αποφασίσουν την στάση τους.

Απάντηση από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, για οριστικοποίηση της συνάντησης που έχει αιτηθεί η Διοίκηση του ΟΑΣΘ, αναμένει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι απειλούν με νέες κινητοποιήσεις, καθώς σε λίγες μέρες συμπληρώνουν δύο μήνες απλήρωτοι.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο κ. Στεφανίδης, δήλωσε πως δεν είχε μέχρι στιγμής κάποια απάντηση από τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος είχε διαβεβαιώσει πως εντός της εβδομάδας θα καταβληθούν στον ΟΑΣΘ 11,5 εκ. ευρώ, ποσό που προκύπτει από τη διαφορά ΦΠΑ είσπραξης και απόδοσης του ΟΑΣΘ προς το δημόσιο. Συνεπώς, εάν γίνει σύντομα καταβολή αυτού του ποσού, θα καταβληθούν οι μισθοί Μαΐου και Ιουνίου στους εργαζόμενους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας στη Voria.gr, ανέφερε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου θα συνεδριάσει είτε μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, είτε στις αρχές της επομένης, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. «Στους εργαζομένους δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί Μαΐου και Ιουνίου, καθώς και επιδόματα αδείας β' δεκαπενθήμερου», είπε.

Λεωφορεία χωρίς κλιματισμό εν μέσω μίνι καύσωνα

Την αρνητική κατάσταση όσον αφορά τις υψηλές θερμοκρασίες και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σχολίασε στη Voria.gr ο Χρήστος Στεφανίδης, επαναλαμβάνοντας πως «σε όλα τα λεωφορεία λειτουργούν κλιματιστικά, αλλά οι θερμοκρασίες αυτές τις ημέρες είναι πολύ υψηλές». 

«Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά αυτή είναι η απόδοση των κλιματιστικών», ανέφερε.