Skip to main content

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο κ. Θεοδωράκης προαναγγέλλει μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του Ποταμιού «προς τις δυνάμεις που θέλουν να συγκρουστούν με τον λαϊκισμό»

Τη θέση του κατά των πρόωρων εκλογών επαναλαμβάνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνει: «Δυστυχώς στη ζωή δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις και πολλές φορές είσαι αναγκασμένος να επιλέξεις ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο. Οι εκλογές τώρα θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητα προβλήματα στην οικονομία. Εάν ο κ. Τσίπρας δε μπορεί, να έρθει στη Βουλή, να τα βάλουμε κάτω ένα ένα τα θέματα και να βρούμε λύσεις. Να συμφωνήσουμε στις 10 προτεραιότητες που έχει ανάγκη ο τόπος και να αναζητήσουμε τους 10 υπουργούς που θα φέρουν εις πέρας αυτό το έργο», τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής 

Ο κ. Θεοδωράκης προαναγγέλλει μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του Ποταμιού «προς τις δυνάμεις που θέλουν να συγκρουστούν με τον λαϊκισμό», ενώ σε ότι αφορά τη δημιουργία ενός νέου κεντρώου κόμματος με εκλογή αρχηγού από τη βάση ήταν ξεκάθαρος: «Έχω υπάρξει στη ζωή μου πολύ τολμηρός για να με φοβίσει μια πρόταση για εκλογή από τη βάση. Όλα στην ώρα τους. Η δημιουργία ενός νέου μεγαλύτερου μεταρρυθμιστικού κινήματος όμως είναι υπόθεση των πολιτών και όχι των κομματικών μηχανισμών».

Σε  ερώτηση για τα «ανοίγματα» στελεχών της ΝΔ προς το Ποτάμι ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία δε θα γίνει μεταρρυθμιστικό κόμμα δια της μεταγραφής ή δια της αντιγραφής. Θα πρέπει να προσπαθήσει μόνη της. Προς το παρόν παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα. Ακόμη και σήμερα λέει: δεν θα διώξουμε κανέναν δημόσιο υπάλληλο. Εμείς λέμε: θα διώξουμε τους υπαλλήλους που διαδοχικά αξιολογούνται αρνητικά και θα κλείσουμε τις νεκρές υπηρεσίες. Τα κόμματα εξουσίας παθαίνουν βέρτιγκο με τέτοιες προτάσεις».

«Περιμένουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Μητσοτάκη. Χωρίς να υποτιμώ το μεταρρυθμιστικό του πνεύμα θα έλεγα ότι τα ωραία λόγια δεν αρκούν» προσθέτει.