Skip to main content

«Όχι» της Κομισιόν στο αίτημα του ΔΝΤ για νέα ανακεφαλαιοποίηση

Προτεραιότητα αποτελεί η μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τονισε η εκπρόσωπος του Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων.

Οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, διαβεβαίωσε η Κομισιόν, απορρίπτοντας τις αξιώσεις του ΔΝΤ περί νέας ανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Τώρα προτεραιότητα αποτελεί η μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων» δήλωσε, στο ίδιο πλαίσιο, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων.

Άλλωστε, όπως εξήγησε η ίδια, η παραπάνω δέσμευση περιγράφεται εκτενώς στο μνημόνιο οικονομικής πολιτικής και στη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά, παρά τις διαρροές περί «παρέκκλισης από τα συμφωνηθέντα».

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει εκφράσει επανειλημμένα την εκτίμηση περί ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, λόγω των δυσμενών επιπτώσεων από τα μη εξυπηρετούμενα «ανοίγματα».

Τόσο η Αθήνα, όσο και οι Βρυξέλλες έχουν απορρίψει το συγκεκριμένο αίτημα, επικαλούμενες την τελευταία κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών, το φθινόπωρο του 2015.