Skip to main content

«Όχι» των Οικολόγων Πράσινων Κ. Μακεδονίας στη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Η περιφερειακή οργάνωση προτείνει αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές εν όψει του εκλογικού συνεδρίου του κόμματος, που θα λάβει την τελική απόφαση.

Αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές και όχι προεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ (δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξει μετεκλογική...) προτείνει εν όψει του εκλογικού συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων –θα γίνει στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο- η περιφερειακή οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος.

Στη συνεδρίαση του οργάνου που έγινε στη Θεσσαλονίκη κατά της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν 17 μέλη και υπέρ τέσσερα, 11 ζήτησαν συγκρότηση αυτόνομων πράσινων ψηφοδελτίων και επτά συμμετοχή σε προεκλογικές και μετεκλογικές πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης.

Αρνητικές ήταν και οι αξιολογήσεις των οικολόγων της Κεντρικής Μακεδονίας τόσο για την κυβέρνηση, όσο για τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις τους (και συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές γνώμες). Αρνητικά αξιολογείται και ο βουλευτής που εξελέγη με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κ. Μακεδονίας, ενόψει των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, εκτιμούν ότι ο κύκλος της προεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει και ότι οι δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας και των πράσινων εναλλακτικών λύσεων οφείλουν να καταθέσουν αυτόνομα την πρότασή τους στους πολίτες», αναφέρεται στη σχετική απόφαση.