Skip to main content

Οδηγούμε το νέο συμπαγές μοντέλο της Ford SUV EcoSport

Το νέο συμπαγές SUV Ford EcoSport προσφέρει αυξημένη ευελιξία, περισσότερες ικανότητες, ανανεωμένο στυλ και προηγμένες τεχνολογίες

του Νίκου Χριστόπουλου

Το νέο συμπαγές SUV Ford EcoSport προσφέρει αυξημένη ευελιξία, περισσότερες ικανότητες, ανανεωμένο στυλ και προηγμένες τεχνολογίες για τους Ευρωπαίους πελάτες. Το νέο Ford EcoSport για πρώτη φορά προσφέρει τεχνολογία Ford Intelligent All Wheel Drive για βελτιωμένη πρόσφυση στο δρόμο και εκτός δρόμου, σε συνδυασμό με ένα προηγμένο, νέο κινητήρα 1.5-L EcoBlue diesel, που αποδίδει έως 125 ίππους με βελτιωμένες εκπομπές CO2.*

Επίσης, για πρώτη φορά διατίθεται σπορ μοντέλο EcoSport ST‑Line εμπνευσμένο από τη Ford Performance. Το νέο Ford EcoSport προσφέρει τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού όπως συνδεσιμότητα SYNC 3, Cruise Control με Adjustable Speed Limiter και Rear View Camera.

Με ένα αναβαθμισμένο, δυναμικό, σκληροτράχηλο και ανανεωμένο εξωτερικό στυλ, το νέο μοντέλο διατίθεται σε 12 τολμηρές αποχρώσεις και προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης – με αντίθετες αποχρώσεις οροφής που εκτείνονται μέχρι τις κολόνες των παραθύρων, τα πάνω πλαίσια των θυρών, την αεροτομή οροφής και τους εξωτερικούς καθρέπτες. Ένα χρηστο-κεντρικό, πολυτελές νέο εσωτερικό προσφέρει μία ανώτερη εμπειρία στους επιβάτες με ανεξάρτητη κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών, θερμαινόμενο τιμόνι και έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, όπως ρυθμιζόμενο πάτωμα χώρου αποσκευών.

Το νέο Ford EcoSport για την Ευρώπη κατασκεπάζεται στο εργοστάσιο της Ford στην Craiova (Ρουμανία), μετά από επένδυση 200 εκατομμυρίων Ευρώ, και πλαισιώνει τα Ford Edge και Kuga SUV που πωλούνται στην Ευρώπη. Ένα νέο μοντέλο Fiesta Active crossover εμπνευσμένο από το SUV θα αρχίσει επίσης να πωλείται στην Ευρώπη του χρόνου.

Η κατηγορία SUV είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρώπη. Οι ταξινομήσεις μοντέλων SUV αυξήθηκαν πάνω από 21% μέσα σε ένα χρόνο συγκεντρώνοντας πάνω από το ένα τέταρτο όλων των νέων ταξινομήσεων επιβατικών αυτοκινήτων το 2016. Πέρσι, οι πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη αυξήθηκαν πάνω από 30%.
 
Ισχυρός και αποδοτικός

Ο νέος Ford EcoSport θα προσφέρει μία βελτιστοποιημένη οδηγική εμπειρία με το Ford Intelligent All Wheel Drive από τα μέσα του 2018. Η τεχνολογία διατίθενται σε συνδυασμό με το νέο 1.5 L Ford EcoBlue diesel και εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο που αποδίδει 125 ίππους και ροπή 300 Nm, με κατανάλωση 4,5 l/100 km και εκπομπές CO2 119 g/km.*

Το Intelligent All Wheel Drive αξιολογεί το επίπεδο πρόσφυσης των τροχών στο δρόμο και μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή ροπής έως 50:50 εμπρός / πίσω σε λιγότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου – είκοσι φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμα του ματιού. Το σύστημα κατανέμει ομαλά τη ροπή μεταξύ και των τεσσάρων τροχών και προσφέρει πιο σίγουρο ‘πάτημα’ στο δρόμο κυρίως σε ολισθηρές συνθήκες.

Ο νέος κινητήρας 1.5 L EcoBlue diesel της Ford είναι σχεδιασμένος για πλούσια ιπποδύναμη για βελτιωμένες επιδόσεις και μειωμένες εκπομπές CO2. Ο ανανεωμένος τετρακύλινδρος υιοθετεί καινοτόμες τεχνολογίες, όπως:

Ανακυκλοφορία καυσαερίων υπό χαμηλή πίεση και εναλλάκτης νερού-αέρα για την εισαγωγή για πιο αποδοτική καύση και μειωμένους ρύπους

Ενσωματωμένη πολλαπλή εισαγωγής για βελτιστοποιημένη αναπνοή κινητήρα

Υπερσυμπίεση χαμηλής αδράνειας για ταχύτερη, καλύτερη ελεγχόμενη απόκριση υπερπλήρωσης, υλικά και εξαρτήματα κινητήρα σχεδιασμένα για υψηλές θερμοκρασίες

Ένα σύστημα ψεκασμού καυσίμου υψηλής πίεσης, πιο άμεσης απόκρισης, πιο αθόρυβο, και μεγαλύτερης ακρίβειας

Ένα μοντέλο 1.5 L EcoBlue diesel 125 ίππων με front-wheel drive και νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο χαμηλών τριβών θα προσφέρει ακόμα χαμηλότερες εκπομπές CO2 και μεγαλύτερη απόδοση από τα μέσα του 2018. Ο κινητήρας 1.5 L TDCi diesel 100 ίππων της Ford σε συνδυασμό με εμπρόσθια κίνηση και νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο διατίθεται από το λανσάρισμα, με κατανάλωση 4,1 l/100 km και εκπομπές CO2 107 g/km.
Επίσης θα προσφέρεται με τον πολυβραβευμένο χιλιάρη βενζινοκινητήρα EcoBoost της Ford σε εκδόσεις 140 PS και 125 PS με κατανάλωση 5,2 l/100 km και εκπομπές CO2 119 g/km. Από τα μέσα του 2018, θα προσφέρεται ένα μοντέλο 1.0 EcoBoost 100 PS με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Ο κινητήρας 1.0 EcoBoost 125 PS προσφέρεται από το λανσάρισμα με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και χειριστήρια στο τιμόνι (paddles) για μεγαλύτερη άνεση στις αλλαγές, με κατανάλωση 5,8 l/100 km και εκπομπές CO2 134 g/km.
Το νέο EcoSport εξακολουθεί να προσφέρει οδική συμπεριφορά προσαρμοσμένη για τους Ευρωπαϊκούς δρόμους, με βελτιστοποιημένα ελατήρια, αποσβεστήρες, κρεμαγιέρα, ημιάκαμπτο πίσω άξονα, ρυθμίσεις του Electronic Stability Programme και χαρτογράφηση της υποβοήθησης του τιμονιού.

Σκληροτράχηλο και ανανεωμένο στυλ

Το νέο Ford EcoSport υιοθετεί ένα δυναμικό, τολμηρό στυλ Ford SUV, που θυμίζει το μεσαίο Kuga και το μεγάλο Edge.
Ένα ανάγλυφο καπό με κεντρική εξοχή διαμορφώνει μία πιο ‘καθαρή’ φυσιογνωμία κάτι που υποστηρίζεται και από τη διακριτική θέση των θερμαινόμενων μπεκ συστήματος πλύσης κάτω από το καπό. Μπροστά, κυριαρχεί μία μεγάλη, τραπεζοειδής μάσκα και οι χαρακτηριστικοί πολυεστιακοί προβολείς που τώρα προσφέρονται με σύστημα φωτισμού High Intensity Discharge, και ενσωματώνουν κομψά φώτα ημέρας LED. Υποδοχές για τους επίσης πολυεστιακούς προβολείς ομίχλης ολοκληρώνουν το εμπρός τμήμα υπό γωνία ¾, εμπνευσμένες από τους ιμάντες ενός σακιδίου και σχεδιασμένες για να υποδηλώνουν έναν περιπετειώδη χαρακτήρα.

Τα σχέδια του πίσω προφυλακτήρα και των πίσω φώτων του EcoSport έχουν επίσης ανανεωθεί, διαμορφώνοντας μία πιο ‘καθαρή’, πιο ανάγλυφη εικόνα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από 12 τολμηρές, εξωτερικές αποχρώσεις, όπως οι Lightning Blue, Ruby Red και η ζωηρή μεταλλική πορτοκαλί, Tiger Eye, και να εξατομικεύσουν περαιτέρω το SUV τους με νέες αντίθετες χρωματικές προτάσεις για την οροφή.

Νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου 17 και 18 ιντσών συμπληρώνουν το σκληροτράχηλο, σπορ χαρακτήρα και προσφέρονται  σε αρκετές αποχρώσεις, όπως Magnetic Low Gloss, Shadow Silver, Flash Grey και High Gloss Black. Οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα επιλογής κανονικής ρεζέρβας στην πίσω πόρτα.

Το EcoSport αναβαθμίζει επίσης το επίπεδο ποιότητας εσωτερικού με πιο εύχρηστα χειριστήρια και μαλακά υλικά, και μία νέα κεντρική κονσόλα εργονομικά σχεδιασμένη για εύκολη λειτουργία και λιγότερα μπουτόν. Νέα σχέδια καθισμάτων είναι βελτιστοποιημένα για μεγαλύτερη άνεση εμπρός και πίσω επιβατών, και προσφέρουν μία αίσθηση πολυτέλειας με την μερικώς δερμάτινη ταπετσαρία. Οι επιβάτες μπορούν να εναρμονίσουν επίσης το περιβάλλον στη διάθεσή τους με φωτισμό εσωτερικού που μπορεί να ρυθμιστεί σε μία από τις επτά διαθέσιμες αποχρώσεις.

Στο εσωτερικό, συναντάμε πληθώρα έξυπνων λύσεων αποθήκευσης, όπως νέο πάτωμα χώρου αποσκευών με ρυθμιζόμενο ύψος που μπορεί να ανασηκωθεί αποκαλύπτοντας ένα κρυφό αποθηκευτικό χώρο ή να κατέβει για  αύξηση της χωρητικότητας στα 334 L. Το πάτωμα του χώρου αποσκευών χρησιμοποιεί μία ειδική κυψελοειδή δομή που το κάνει πιο ανθεκτικό από ατσάλι ανά κιλό βάρους και μπορεί να υποστηρίξει πάνω από 300 kg. Μία νέα κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο, αναδιπλούμενο συρόμενο υποβραχιόνιο με αποθηκευτικό χώρο, ιδανικό για τη μεταφορά tablet ή snacks, ενώ το CD-player είναι τοποθετημένο σε νέα θέση, πάνω από το ντουλαπάκι για να μην καταλαμβάνει πολύ ωφέλιμο χώρο.

Η γκάμα του νέου EcoSport θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά τη νέα σπορ έκδοση EcoSport ST-Line, που πλαισιώνει τα μοντέλα Edge ST-Line, Fiesta ST-Line, Focus ST-Line, Kuga ST-Line, Mondeo ST-Line και S-MAX ST-Line. Αυτά χαρακτηρίζονται από τολμηρό στυλ και σπορ δυναμική συμπεριφορά, ενώ συνδυάζονται με ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης EcoBoost και TDCi diesel.

Το EcoSport ST-Line ξεχωρίζει με μοναδικούς προφυλακτήρες και πλαϊνές ποδιές εμπνευσμένα από τη Ford Performance, μαύρες ράγες οροφής και πολυεδρικούς προβολείς, ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών Dark Tarnish, σήμα ST-Line και εκτενώς βαμμένη οροφή και εξωτερικούς καθρέπτες, στάνταρ. Στο εσωτερικό, προσφέρεται ένα μοναδικό δερμάτινο τιμόνι ST-Line με επίπεδο κάτω τμήμα, μοναδικά μερικώς δερμάτινα καθίσματα με ένθετα Miko®-Dinamica – ένα οικολογικό σουέντ από ανακυκλωμένο πολυεστέρα – και κόκκινη ραφή, δερμάτινο χειρόφρενο και λαβή επιλογέα, μαρσπιέ με επιγραφή ST-Line και σπορ πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Σε συνεργασία με το GOnews