Skip to main content

Οι «Ελλάδος Γεύσεις» ταξιδεύουν στην 79η ΔΕΘ

Έκθεση ελληνικών τροφίμων και ποτών με τον τίτλο «Ελλάδος Γεύσεις» διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO AE.

Έκθεση ελληνικών τροφίμων και ποτών με τον τίτλο «Ελλάδος Γεύσεις» διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO AE.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και η καταξίωση στη συνείδηση του καταναλωτή της ελληνικής περιφέρειας ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού.

Το μήνυμα που προάγει η Έκθεση είναι: «Κάθε μέρα Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα στο τραπέζι μας», κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μπορεί να επιτευχθεί για τις επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος.

Κύριοι στόχοι είναι της έκθεσης είναι:
 
- Η ανάδειξη των ελληνικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών αλλά και παραδοσιακών προϊόντων.
 
- Η προσπάθεια για την τόνωση των συναλλαγών της αγοράς του κλάδου μέσω της άμεσης πώλησης οικονομικών και ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.
 
- Η προβολή των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων ως ανταγωνιστικών.
 
- Η πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή από τα εκτιθέμενα προϊόντα μέσω των εκδηλώσεων (γευσιγνωσίες, ειδικές τιμές κ.λπ.) των επιχειρήσεων.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κύρος της Διεθνούς Έκθεσης, τα στατιστικά δεδομένα παρόμοιων γεγονότων, οι ανάγκες της αγοράς τόσο της χώρας μας όσο και διεθνώς, το ενδιαφέρον των επισκεπτών (λιανικής-χονδρικής 200.000 περίπου διελεύσεις ), δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε η «Ελλάδος Γεύσεις» να γίνει σημείο αναφοράς, πόλος έλξης και να καταστεί το σημαντικότερο γεγονός στον τομέα των ελληνικών τροφίμων & ποτών της 79ης ΔΕΘ.