Skip to main content

Oι επαγγελματίες υγείας εμφανίζονται απρόθυμοι να κάνουν το νέο εμβόλιο

Oι επαγγελματίες υγείας εμφανίζονται απρόθυμοι να κάνουν το νέο εμβόλιο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε μεγάλο δημόσιο Νοσοκομείο.

Την ώρα που η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, οι επαγγελματίες υγείας εμφανίζονται απρόθυμοι να κάνουν το νέο εμβόλιο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο.

 

Οι επιστήμονες διαμηνύουν πάντως ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τη γρίπη είναι πολύ περισσότερες από τις παρενέργειες του εμβολίου.

 

Οι εργαζόμενοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι ανάγκες για κλίνες εντατικής θα δεκαπλασιαστούν μέσα στο χειμώνα, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των επιστημόνων της επιτροπής. 

 

Μόλις 11 ημέρες έμειναν για να αρχίσει ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης και οι πρώτοι που καλούνται να κάνουν το νέο εμβόλιο, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εμφανίζονται διστακτικοί.

 

Από έρευνα που έγινε στο νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός προκύπτει ότι το 58% των γιατρών δεν προτίθενται να εμβολιαστούν ενώ πρόθυμοι να το κάνουν εμφανίζονται μόλις τρεις στους δέκα. Ένας στους 10 είναι πιθανό να εμβολιαστεί.


Ακόμα μεγαλύτερη επιφύλαξη δείχνουν οι νοσηλευτές, καθώς το 89% δεν θα εμβολιαστούν, όπως δηλώνουν και μόνο το 7% δείχνει πρόθυμο να κάνει το νέο εμβόλιο.

 

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι των εντατικών ιατροί αφού σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου της Επιτροπής Πανδημίας θα χρειαστούν επιπλέον από 100 έως 400 κρεβάτια εντατικής, αν επιβεβαιωθούν τα πιο απαισιόδοξα σενάρια.


Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν 600 κρεβάτια εντατικής αλλά λειτουργούν τα 450 λόγω έλλειψης προσωπικού.


Οι εργαζόμενοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας ζητούν να γίνουν 1000 προσλήψεις νοσηλευτών εκτός ΑΣΕΠ ώστε να καλυφθούν τα κενά.



Πηγή:ΕΡΤ