Skip to main content

Οι συγκρούσεις με Λίβανο στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει τις επιπτώσεις των συγκρούσεων στα λιβανικά σύνορα στη διάρκεια των οποίων τρεις Λιβανέζοι και ένας Ισραηλινός αξιωματικός έχασαν τ
Συνεδριάζει σήμερα το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει τις επιπτώσεις των συγκρούσεων στα λιβανικά σύνορα στη διάρκεια των οποίων τρεις Λιβανέζοι και ένας Ισραηλινός αξιωματικός έχασαν τη ζωή τους.

«Το συμβούλιο ασφαλείας θα συνεδριάσει σήμερα για να εξετάσει τις επιπτώσεις των επιθέσεων, την ευθύνη των οποίων έχει η... λιβανική κυβέρνηση», τόνισε ισραηλινός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου είναι διπλά υπεύθυνη: η επίθεση εναντίον των στρατιωτών μας συνέβη όταν βρίσκονταν σε ισραηλινό έδαφος και ήταν οι Λιβανέζοι στρατιώτες που άνοιξαν πυρ εναντίον τους και τους ανάγκασαν να ανταποδώσουν τα πυρά», επισήμανε ο ίδιος.

Εκπρόσωπος του λιβανικού στρατού δήλωσε πως δύο Λιβανέζοι στρατιώτες, 31 και 39 ετών, σκοτώθηκαν και δεκαπέντε άτομα τραυματίστηκαν, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες.

Η ισραηλινή πλευρά ανακοίνωσε πως ο αντισυνταγματάρχης Ντον Χαράρι 45 ετών σκοτώθηκε και ένας άλλος αξιωματικός τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο διοικητής του βόρειου τομέα στο Ισραήλ, στρατηγός Γκάντι ΄Αιζενκοτ δήλωσε πως οι ισραηλινοί στρατιώτες έπεσαν σε ενέδρα του στρατού.