Skip to main content

Οι τραπεζικές επιπτώσεις ενός ποδοσφαιρικού deal

Πώς θα μπορούσε να επηρεάσει μια προσέγγιση της Τράπεζας Πειραιώς με τη Marfin, η βελτίωση των σχέσεων Βαρδινογιάννη - Βγενόπουλου.
Ποιες θα μπορούσε να είναι οι ουσιαστικές προεκτάσεις της πρότασης Βαρδινογιάννη προς τον Βγενόπουλο για την αγορά από κοινού με τον Πατέρα του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναικός; Πηγές της αγοράς, που παρακολουθούν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις από το συγκεκριμένο μέτωπο, επιμένουν ότι εφόσον η συμφωνία προχωρήσει, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως η απαρχή κι άλλων, εκτενέστερων επιχειρηματικών συμμαχιών μεταξύ των δύο ομίλων (Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλου). Για παράδειγμα, στο χώρο των τραπεζών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν οι σχέσεις των δύο εξομαλυνθούν, τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται και μια προσέγγιση μεταξύ Πειραιώς και Marfin. Ως γνωστόν, οι δύο τράπεζες θα πρέπει να αντιδράσουν αν κι εφόσον προχωρήσει τελικώς το deal Alpha - Eurobank, οπότε στη λογική του ντόμινο, που θα επικρατήσει αμέσως μετά, θα μπορούσαν να έρθουν πιο κοντά. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τις σχέσεις Σάλλα - Βγενόπολου να έχουν βελτιωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και μάλιστα να έχουν συναντηθεί στις αρχές καλοκαιριού για να εξετάσουν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται.

Τότε, δεν είχε γίνει κάποια συζήτηση σε βάθος, όμως τώρα όλες οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής. Από τη στιγμή, μάλιστα, που θα εκλείψει το πρόβλημα στις σχέσεις Βαρδινογιάννη - Βγενόπουλου, τότε - θα μπορούσε κανείς να πει ότι - οι δρόμοι ανοίγουν διάπλατα και για μια τέτοια συμμαχία.