Skip to main content

Οκτώ επιχειρήσεις βράβευσε το Επιμελητήριο Σερρών

Βραβεύτηκαν οι εταιρίες Κρι Κρι, Κάντζας, Σέρκο, Μύλοι Καπλανίδη, Polieco Hellas, Φυτώρια Σερρών Κωνσταντινίδη, Σπήλαιο Αλιστράτης, και Κέντρο Ξένων Γλωσσών Διάλογος.
«Παρά τις αντίξοες συνθήκες που πλήττουν την οικονομία της χώρας με άμεσο αντίκτυπο  στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες  συνεχίζουν δυναμικά, με τόλμη, ευελιξία, επινοητικότητα, νέες ιδέες και ρίσκα, βλέπουν μπροστά και ελπίζουν ότι η δύσκολη συγκυρία θα ξεπεραστεί». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Αριστείδης Δρογαλάς στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τόνισε ότι το Επιμελητήριο βρίσκεται στο πλευρό όλων των επιχειρηματιών και στηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν. Κύριο μέλημά του είναι να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα, ώστε οι τοπικές επιχειρήσεις να μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους τόσο στην υπόλοιπη χώρα όσο και στο εξωτερικό και ο νομός να γίνει πόλος έλξης για επενδύσεις και για επισκέπτες.

Ο ίδιος παρουσίασε τον προγραμματισμό του Επιμελητηρίου για το 2010, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παρουσία στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα στις 22 – 25 Απριλίου 2010, επιχειρηματικές αποστολές στη Βουλγαρία, Ρωσία, Κύπρο, Μόναχο κ.ά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΕΒΕΣ 2009» σεσερραϊκές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για τις επιχειρηματικές τουςεπιδόσεις την περασμένη χρονιά. Τα βραβεία επιδόθηκαν για πρώτη φοράφέτος κατόπιν διαγωνισμού που προηγήθηκε, για επίτευξη ειδικών στόχωνκαι συγκεκριμένα: 

-Για τη συμβολή στην απασχόληση στην Κρι-Κρι και στον όμιλο Κάντζα.
-Για το επώνυμο προϊόν στην Κρι-Κρι.
-Για την εξαγωγική δραστηριότητα στη Σέρκο.
-Για την επιχειρηματική καινοτομία στην εταιρία Μύλοι Καπλανίδη.
-Για την προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος στην Polieco Hellas.
-Για την κοινωνική ευαισθησία στα Φυτώρια Σερρών Κωνσταντινίδη.
-Για την υιοθέτηση μεθόδων ηλεκτρονικού επιχειρείν στη Σπήλαιο Αλιστράτης.
-Για τα συστήματα ολικής ποιότητας στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών-Διάλογος.

Παράλληλα, βραβεύτηκαν τρεις συνταξιούχοι επιχειρηματίες ο κ. Νίκος Ιμανίδης, ο κ. Σπύρος Ουζούνης και ο κ. Στέργιος Φαρμάκης για την πολύχρονη και σημαίνουσα παρουσία τους στο επιχειρηματικό περιβάλλον του νομού Σερρών.  «Είναι αυτοί που μας οδηγούν και μας δείχνουν το δρόμο», τόνισε ο κ. Δρογαλάς.

Τιμητική πλακέτα επιδόθηκε, επίσης, στη σύμβουλο ΟΕΥ Β΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια, Ελένη Σωτηράκου-Γιάνναρου για τη συμβολή της στην προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της γγ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γεώργιου Κασιμάτη, ο οποίος μαζί με το Σερραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς.