Skip to main content

Οκτώ σημαντικά έργα υπογράφηκαν στο νομό Λάρισας

Στα 13,3 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός οκτώ έργων που υπογράφηκαν στο νομό της Λάρισας από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στα 13,3 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός οκτώ έργων που υπογράφηκαν στο νομό της Λάρισας από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη. Η νομαρχία Λάρισας κατάφερε να εντάξει τα  έργα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Η νομαρχία  ολοκλήρωσε τις μελέτες και είχε έτοιμους τους φακέλους για τα έργα και αναμένεται άμεσα η έγκριση για δημοπράτηση από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή.

Συγκεκριμένα, στα έργα περιλαμβάνονται 2 ταμιευτήρες νερού στη Γλαύκη και το Καστρί, ο πρώτος θα έχει έκταση 250 στρέμματα και αποθηκεύει 900.000 κυβικά νερού και ο δεύτερος θα έχει την ίδια έκταση και δυνατότητα αποθήκευσης 800.000 κυβικά, ενώ το κόστος τους υπολογίζεται ότι θα ανέρθει στα 7 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι οι δυο αυτές μικρές λίμνες θα έχουν σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την περιοχή. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμα, 5 έργα υπόγειων αγωγών άρδευσης, συνολικού μήκους 90 χλμ, και το αρδευτικό του Αμουρίου. Επιπλέον, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» το ημιτελές φράγμα Αγιονερίου, ενώ εκπονούνται οριστικές μελέτες από μελετητικά γραφεία για 8 φράγματα.

Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη στο Νομό τα έργα εμπλουτισμού στον Ενιπέα, τα οποία περιλαμβάνουν το 2ο Θυρόφραγμα Πυργακίων και το Έργο Υπέρειας – Ορφανών.