Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαζί με τα πρωτοβρόχια, ο Οκτώβριος φέρνει στην πόλη παλιούς θεσμούς, όπως τα Δημήτρια, και νεότερους, όπως το Kapani Project. Δείτε την ατζέντα

Η φθινοπωρινή μελαγχολία στη Θεσσαλονίκη δεν διαρκεί πολύ γιατί η εποχή αυτή σηματοδοτεί για την πόλη ίσως την πιο ενδιαφέρουσα περίοδο στον τομέα του πολιτισμού.

Μαζί με τα πρωτοβρόχια, ο Οκτώβρης φέρνει στην πόλη παλιούς θεσμούς, όπως τα Δημήτρια, και νεότερους όπως το Kapani, που γεμίζουν τους χώρους τέχνης αλλά και τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με ζωγραφική, χορό, κινηματογράφο και φωτογραφία.

Η Voria.gr έχει ξεχωρίσει και σας παρουσιάζει τις περισσότερες από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη.

52α Δημήτρια
1 - 22 Οκτωβρίου 2017

Πλήθος καλλιτεχνικών δράσεων θα λάβουν χώρα στην πόλη στο πλαίσιο των 52ων Δημητρίων που διαρκούν από 1 έως 22 Οκτωβρίου. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στον τομέα των εικαστικών, της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, του κινηματογράφου και της φωτογραφίας.

Δείτε το πρόγραμμα, εδώ.


Έκτη Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
30 Σεπτεμβρίου 2017 - 14 Ιανουαρίου 2018

Με ένα άκρως επίκαιρο θέμα που πραγματεύεται την έννοια της εστίας, ο καλλιτεχνικός θεσμός υπόσχεται να γεμίσει την πόλη με τέχνη μέσω της κεντρικής έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται σε τέσσερις χώρους (Αγιορείτικη Εστία, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) όσο και με το πλήθος των παράλληλων δράσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Παράλληλα με την Μπιενάλε πραγματοποιείται και το Φεστιβάλ Performance.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ ταινιών
29 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου 2017, αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος

Η αγάπη κι ο έρωτας, το κοινωνικό φύλο και η σεξουαλική ταυτότητα, οι φιλικές και ερωτικές σχέσεις, τα ταμπού και τα ανθρώπινα δικαιώματα: ένα πληθωρικό καλειδοσκόπιο ανθρώπινων ιστοριών ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη μέσα από τις ταινίες που φιλοξενούνται φέτος στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών) Ταινιών. Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο με τη στήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ως την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α, Λιμάνι, τηλ. 2310-508398).

Καπάνι Πρότζεκτ
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, Καπάνι

Με live από αγαπημένες μπάντες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, με μια σειρά από dj sets από Ελλάδα και εξωτερικό, με performances εμπνευσμένες από την Αγορά και την καθημερινότητά της, αλλά και ταινίες με αναφορές από τον σουρεαλισμό ως τον ντανταϊσμό, υποδέχεται φέτος το κοινό το «2o Kapani Project».

Ο θεσμός υπόσχεται την Τετάρτη να «γίνουμε όλοι μια παρέα και θα ταξιδέψουμε με μουσικές, ταινίες και performances... στις γεύσεις και τα αρώματα της αγοράς, από την Ασκητού ως την Βλάλη κι από την Σπανδώνη ως την Κυδωνιάτου».

Δείτε περισσότερα εδώ.