Skip to main content

Όλα ανοιχτά για τον λογαριασμό του stress test των ελληνικών τραπεζών

Στη Φρανκφούρτη εξακολουθούν να είναι στραμμένα όλα τα βλέματα για τα αποτελέσματα του κρίσιμου stress test που κρίνει το μέλλον των τραπεζών.

Στη Φρανκφούρτη εξακολουθούν να είναι στραμμένα όλα τα μάτια. Ο λόγος; Η ενημέρωση των τεσσάρων ελληνικών συστημικων τραπεζών (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank) για τα αποτελέσματα του κρίσιμου stress test, από το οποίο θα εξαρτηθεί το μέλλον τους, ουσιαστικά συνεχίζεται.

Κι αυτό γιατί, μετά τις πρώτες πληροφορίες που τους δόθηκαν, οι διευκρινιστικές ερωτήσεις που γεννήθηκαν ήταν πολύ περισσότερες από τις απαντήσεις που εκμαιεύθηκαν.

Κι αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που υπογράφτηκε τελικά το γράμμα της αυστηρής εμπιστευτικότητας για ό,τι ειπώθηκε τα τελευταία 24ωρα στην οικονομική πρωτεύουσα της ηπειρωτικής Ευρώπης. Και γι' αυτό χρειάζεται επιφυλακτικότητα για ό,τι θα ειπωθεί τις επόμενες μέρες, μέχρι να δοθεί το πλήρες πόρισμα της ΕΚΤ στους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Πάντως, από πηγές κοντά στο project υποστηρίζεται ότι εν αντιθέσει με ό,τι διαδίδεται, τίποτα μέχρι τώρα δεν είναι οριστικό για τον λογαριασμό της ανακεφαλαιοποίησης. Οπότε, όλα είναι στον αέρα.