Skip to main content

Όλα όσα θα δείτε στον φετινό Αστερόκοσμο(φωτο)

Τι θα δουν φέτος οι επισκέπτες στον Αστερόκοσμο, που ανοίγει τις πύλες του στις 12 Δεκεμβρίου. Γλυπτική του πάγου, χριστουγεννιάτικο χωριό από ζαχαρόπαστα, τα μεγαλύτερα παγοδρόμια και ένα λούνα παρκ

της Κάτιας Γερακαρίτου

Φωταγώγηση... Λας Βέγκας θα αποκτήσει από τις 12 Δεκεμβρίου το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ξεκινά η λειτουργία του 2ου Αστερόκοσμου της Διεθνούς Έκθεσης.

Περισσότερα από 5,7 εκατ. λαμπόνια, το παγωμένο δάσος και το πέτρινο χωριό του Άη Βασίλη, τα δύο μεγαλύτερα παγοδρόμια 600 τμ και το μεγαλύτερο λούνα παρκ με 18 παιχνίδια, διαδραστικά εργαστήρια, ακροβατικά θεάματα, μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικη γιορτή βιβλίου θα αναπτυχθούν στο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ σε μια έκταση 27.000 τμ.

Όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές, ο φετινός Αστερόκοσμος περιέχει εικόνες βγαλμένες από τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες με φωτεινά αστέρια, αγγέλους, το έλκηθρο του Άη Βασίλη και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και μελωδίες. Στον εκθεσιακό κέντρο θα λειτουργούν για πρώτη φορά δύο θεματικά πάρκα, ο Αστερόκοσμος και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, το οποίο και αυτό θα βάλει τα γιορτινά του.

Image
Όλα όσα θα δείτε στον φετινό Αστερόκοσμο(φωτο)


Οι επισκέπτες του Αστερόκοσμου θα έχουν την ευκαιρία να δουν γλυπτική από πάγο, ένα χριστουγεννιάτικο χωριό από ζαχαρόπαστα και ένα σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η φάτνη του Αστερόκοσμου είναι ένα μεγαλόπρεπο, εκπληκτικό έργο τέχνης υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης μέσα στο παγωμένο δάσος, δίπλα στο πέτρινο χωριό του Άι Βασίλη.  Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να φωτογραφηθούν αλλά και να κάνουν μια βόλτα με το τρενάκι και να δουν τις θεματικές ενότητες, τους πιστούς βοηθούς του Άι Βασίλη και τα εργατικά ξωτικά, που εργάζονται νυχθημερόν για να ετοιμάσουν τα δώρα. Επίσης, θα μπορούν να διασκεδάσουν στο καρουζέλ αλλά και στο trabolino και το Terminator. Για την κατασκευή που στήνεται έξω από τη ΔΕΘ από την πλευρά της ΧΑΝΘ, οι διοργανωτές κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους και περιορίστηκαν να πουν ότι είναι μέρος της διακόσμησης.

Ο Αστερόκοσμος περιλαμβάνει στο καθημερινό πρόγραμμα του και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες κάθε ηλικίας. Θεατρικές παραστάσεις, ακροβατικά με ακροβάτες από μεγάλες σκηνές απ’ όλο τον κόσμο, παντομίμες, Stand up Comedies, αλλά και Jazz Festival, την ομάδα κρουστών Paranaue, βραδιές Flamenco, Bollywood, όπερας, μουσικής δωματίου, illusion shows και πολλά ακόμα.

Ο Αστερόκοσμος θα ανοίξει τις πύλες του από τις 12 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 13 του μήνα με τη φωταγώγηση ενός μεγάλου φυσικού δέντρου.

«Η Θεσσαλονίκη θα είναι το κέντρο των χριστουγεννιάτικων εορτών όχι μόνο στη Β. Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια» τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης. Ήδη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ – Helexpo Τάσο Τζήκα, «το ενδιαφέρον από τα Βαλκάνια και από τους τουριστικούς πράκτορές της ευρύτερης περιοχής είναι σημαντικό. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι φέτος οι επισκέπτες θα φτάσουν τις 250.000 – περισσότεροι από πέρσι- αν και η διάρκειά της μικρότερη κατά μια εβδομάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ποζρικίδη υπήρξε επικοινωνία με πράκτορες από τη Βουλγαρία και τη Σερβία, ενώ όπως ανέφερε τα ξενοδοχεία έχουν γεμίσει.

Τη δημιουργία γεγονότων από τη ΔΕΘ-Helexpo τα οποία τονώνουν την εμπορική και τουριστική κίνηση της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, κ. Κώστας Δήμου. Ο δε αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, επισήμανε πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας είναι πλέον παραγωγός μεγάλων γεγονότων, όπως ο Αστερόκοσμος, ενώ ευχαρίστησε τις δημιουργικές ομάδες των συνεργατών, που συνέβαλαν στην υλοποίηση του θεματικού πάρκου.

Η γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο (ατομικό εισιτήριο) είναι 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο – εκτός από το Εργοστάσιο Σοκολάτας – τη χρήση μηχανοκίνητων παιχνιδιών και παγοδρομίων για όσες φορές θέλει ο επισκέπτης, τη συμμετοχή στα δημιουργικά εργαστήρια, στις δράσεις και τα θεάματα και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Τα παιδιά ύψους μέχρι ενός μέτρου δεν θα πληρώνουν. Η γενική είσοδος που θα περιλαμβάνει και το Εργοστάσιο Σοκολάτας θα είναι στα 9 ευρώ.  

Image
Όλα όσα θα δείτε στον φετινό Αστερόκοσμο(φωτο)


Τι θα δείτε φέτος στον Αστερόκοσμο:

Τα διαδραστικά εργαστήρια

Ο Άι Βασίλης υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σε μια παραμυθένια πολιτεία, στο περίπτερο 13, με δημιουργικά και ευφάνταστα διαδραστικά εργαστήρια.Σε ένα αυθεντικά χριστουγεννιάτικο, γιορτινό τοπίο, τα παιδιά φιλοτεχνούν, παίζουν και συμμετέχουν ενεργά. Γίνονται οι πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων και ανακαλύπτουν την εικαστική τέχνη, το δημιουργικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι, τη βιωματική γνώση.

Κάθε ένα εργαστήρι βασίζεται σε διαφορετικό σενάριο και έτσι διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός. Στο περίπτερο 13 οι επισκέπτες θα δουν το εργαστήρι Βιβλιοφιλίας, το εργαστήρι με χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, το εργαστήρι πηλού, το εργαστήρι της διατροφής, το εργαστήρι του περιβάλλοντος, το εργαστήρι μουσικής, το εργαστήρι κινούμενου σχεδίου, το εργαστήρι συσκευασίας δώρου

Παραμυθένια εργαστήρια (Choco Street)

Chocolate street, ένας δρόμος γεμάτος λάμψη και γλυκές εκπλήξεις βρίσκεται μπροστά από το πιο γλυκό εργοστάσιο του κόσμου, το παραμυθένιο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας της Helexpo.

City Game Thessaloniki | Εργαστήρι επιτραπέζιου παιχνιδιού

Γνωρίστε την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας μέσα από ένα διαφορετικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Νέοι, παιδιά και οικογένειες πάρτε μέρος στο πιο πρωτότυπο επιτραπέζιο, εκπαιδευτικό παιχνίδι για τη Θεσσαλονίκη. Ένα παιχνίδι που θα μας ταξιδέψει στην πόλη με χιλιάδες ερωτήσεις από δεκάδες κατηγορίες σχετικές με τη Θεσσαλονίκη που ζητούν απαντήσεις.

Image
Όλα όσα θα δείτε στον φετινό Αστερόκοσμο(φωτο)

Άι Βασίλης & εργοστάσιο δώρων

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μπροστά στα μάτια των μικρών και των μεγάλων, ζωντανεύει ο πραγματικός Αστερόκοσμος του Άι Βασίλη.

Οι ήρωες του παραμυθιού έχουν μια ξεχωριστή ιστορία να διηγηθούν και σας μεταφέρουν με τρόπο μαγικό, σε όλα τα πανέμορφα εργαστήρια κατασκευών και δώρων. Εργάζονται σκληρά, πάντα όμως με χαμόγελο και κέφι. Εκεί θα βρείτε και την αίθουσα με τα Παλιά Παιχνίδια του Άι Βασίλη, που θα σας γεμίσουν με αναμνήσεις αλλά και γνώσεις και πληροφορίες.

Παγωμένο νεραϊδόκαστρο

Σαν τα κάστρα που έχουν οι νεράιδες των παραμυθιών, παγωμένο, χειμωνιάτικο. Μια εντυπωσιακή κατασκευή που αιφνιδιάζει και μαγεύει! Φωτογραφηθείτε στο παραμυθένιο νεραϊδόκαστρο και κρατήστε για πάντα την υπέροχη ανάμνηση!

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας συμμετέχει στον Αστερόκοσμο οργανώνοντας τη «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Βιβλίου – Bazaar». Επίσης συμμετέχει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία στο περίπτερό της θα πραγματοποιήσει διαδραστικά παιχνίδια για τη φωτιά και τους σεισμούς.

Ο Αστερόκοσμος, το ομορφότερο, γιορτινό, Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβάνει στο καθημερινό πρόγραμμα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα εντυπωσιάσουν και θα ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες κάθε ηλικίας! Καθημερινά στο Περίπτερο 13 μπορείτε να δείτε παραστάσεις του αγαπημένου, σε μικρούς και μεγάλους, Καραγκιόζη από τον Αγάπιο Αγαπίου.