Skip to main content

Όλοι Μαζί για το Παιδί: Δράσεις προσφοράς από την Εθνική Τράπεζα

Η δράση που έχει γίνει πλέον θεσμός έχει κινητοποιήσει πολίτες και επιχειρήσεις στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, προσφέροντας αγάπη σε χιλιάδες παιδιά.

Μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στέλνει η Εθνική Τράπεζα, η οποία το 2012 ανέλαβε την πρωτοβουλία και ξεκίνησε να υλοποιεί τη δράση «Όλοι Μαζί για το Παιδί» στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Δράσης «Ευθύνη» και σε συνεργασία με τον όμιλο ΣΚΑΪ.

Είναι μια δράση που έχει πλέον καταστεί θεσμός και έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει εκατοντάδες απλούς πολίτες και επιχειρήσεις όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας χαρά και αγάπη σε χιλιάδες παιδιά.

Σκοπός της δράσης είναι η συγκέντρωση δώρων και σχολικών ειδών, προκειμένου να προσφερθούν σε ιδρύματα, άπορες και πολύτεκνες οικογένειες, κοινωνικά παντοπωλεία Δήμων και γενικά παιδιά που πραγματικά το είχαν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, η δράση «Όλοι Μαζί για το Παιδί» έχει προσφέρει στην Ένωση Μαζί για το παιδί(στηρίζει περισσότερα από 10.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, καθώς και ιδρύματα), στο Χαμόγελο του Παιδιού, στην Κιβωτό του Κόσμου και άλλα ιδρύματα, καθώς και σε δήμους σε όλη την Ελλάδας, σε Συλλόγους πολύτεκνων από διάφορες περιοχές, στην «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ.ά.

Ταυτόχρονα, μέσα από τη δράση, η Τράπεζα καλεί τους εργαζόμενους της να συμμετέχουν ενεργά και να βοηθήσουν στα σημεία των εκδηλώσεων το έργο της συγκέντρωσης των υλικών. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στο προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας να εκφράσει έμπρακτα τα αισθήματα προσφοράς, παροχής βοήθειας και εθελοντικής διάθεσης, καταδεικνύοντας έτσι με τον πλέον ζωντανό τρόπο το κοινωνικό πρόσωπο της Τράπεζας.

Τα χαμόγελα των παιδιών των Ιδρυμάτων που το έχουν πραγματικά ανάγκη, αποδεικνύουν ότι σε μία περίοδο όπου οι ανάγκες και τα προβλήματα της κοινωνίας είναι περισσότερο επιτακτικά από ποτέ, οι δράσεις που θωρακίζουν τη κοινωνική συνοχή, η αλληλεγγύη και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο και ειδικά προς τα παιδιά, είναι πραγματικά αναγκαίες και μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα και προς άλλες επιχειρήσεις και εταιρείες.

Συνολικά 173 δράσεις μέχρι τώρα

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί συνολικά 173 δράσεις (σε διάφορες πόλεις), οι οποίες πραγματοποιούνται τρεις φορές το χρόνο: κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, των Χριστουγέννων, καθώς και κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και με σύνθημα “Αυτό το Πάσχα γίνε και εσύ Νονός”, η Τράπεζα καλεί μικρούς και μεγάλους να προσφέρουν ρούχα, παπούτσια, λαμπάδες και παιχνίδια, δίνοντας σε όλους την δυνατότητα να γίνουν ‘νονοί’ για χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη. Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 52 δράσεις και έχουν συγκεντρωθεί  8.115 κούτες με λαμπάδες, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια.

Τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με στόχο να καλυφθούν πραγματικές  ανάγκες σε σχολικά είδη, και έχοντας ως σύνθημα  “Ας γεμίσουμε την τσάντα τους χαμόγελα”, η Τράπεζα συγκεντρώνει σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, ντοσιέ, σχολικούς άτλαντες, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, κηρομπογιές, πινέλα, μπλοκ ζωγραφικής, ακουαρέλες, γεωμετρικά όργανα, και οτιδήποτε άλλο απαραίτητο για έναν μαθητή.  Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 48 δράσεις και έχουν συγκεντρωθεί 2.905 κούτες με σχολικά είδη, ενώ η Τράπεζα σε μια κίνηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης, έχει δωρίσει όλα αυτά τα χρόνια επιπλέον 70.000 τετράδια σε ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς που υποστηρίζουν άπορα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, η Τράπεζα, με σύνθημα “Γίνε κι εσύ Άϊ-Βασίλης” απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να γίνουν ‘Αϊ-Βασίληδες’ για χιλιάδες παιδιά, προσφέροντας ένα ή περισσότερα δώρα. Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 73 δράσεις και έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 11.150 κούτες με παιχνίδια και ρούχα.

Τα είδη που συγκεντρώνονται, παραλαμβάνονται από εθελοντές των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων, εθελοντές των ιδρυμάτων, καθώς και από εθελοντές-εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας και στη συνέχεια διανέμονται στα παιδιά, με ευθύνη είτε των ίδιων των ιδρυμάτων, είτε των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων.

Η Εθνική Τράπεζα, με αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας, επιβεβαιώνει μέσα από αυτήν τη δράση τους στενούς δεσμούς εμπιστοσύνης, εκτίμησης και σεβασμού με την κοινωνία και αναδεικνύει την εθελοντική διάθεση και το υψηλό αίσθημα προσφοράς.