Skip to main content

Big Business με τα ελληνικά «κόκκινα δάνεια» - Ποιοι τα θέλουν

Το τελευταίο διάστημα, γίνεται κανονική παρέλαση «πρώτων ονομάτων» από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Για τον χώρο, θεωρείται και είναι μια από τις μεγαλύτερες δουλειές που έχουν βγει τους τελευταίους μήνες σε ευρωπαϊκό και ενδεχομένως σε διεθνές επίπεδο. Για αυτό και στην χώρα μας, το τελευταίο διάστημα, γίνεται κανονική παρέλαση «πρώτων ονομάτων» από όλο τον κόσμο. Ο λόγος αφορά στην διαχείριση των κόκκινων δανείων, των γνωστών NPLs. Και τα παραδείγματα, πολλά:

Στην Αθήνα, ινκόγνιτο, βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο John Davison, επικεφαλής διαχειριστής της ΚΚR. Πρόκειται για το fund που ειδικεύεται από θέση ισχύος στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και επιδιώκει να επεκταθεί και στην Ελλάδα. Ο Davison θεωρείται ως ο εμπνευστής της πλατφόρμας Pillarstone, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο κομμάτι, σε όλο τον κόσμο. Ο Davison συναντήθηκε με Ελληνες τραπεζίτες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα έχει κλείσει ήδη δύο καλές συμφωνίες για λογαριασμό του KKR.

Ακολούθησε, με λίγες μέρες διαφορά, ο Antonio Polaverino, επικεφαλής διαχειριστής της Apartners Capital. Ο συγκεκριμένος έκανε focus, σύμφωνα με πληροφορίες και στα επιχειρηματικά NPLs και συγκεκριμένα για δάνεια άνω των 50 εκατ. ευρώ. Ο Polaverino προέρχεται από την βρετανική RBS, η οποία, επί των ημερών του, είχε να δείξει σημαντικό έργο στο κομμάτι των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων. Το ίδιο σκοπεύει και να κάνει και στην Ελλάδα, λένε όσοι μίλησαν μαζί του κατά την τελευταία επίσκεψη του εδώ.