Skip to main content

Διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου - Υψηλοί τόνοι από Καλαφάτη (vid)

Δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία όταν ο δήμαρχος αποκαλούσε «τρίο στούτζες» και «μπουνταλάδες» τους δημοτικούς συμβούλους, είπε ο κ. Καλαφάτης.

Την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της παράταξης «Εντάξει» Σταύρου Καλαφάτη προκάλεσε η πρόταση της προέδρου του Σώματος για την έκδοση ψηφίσματος στο οποίο θα καταδικάζονται οι ύβρεις κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

«Δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία οταν ο δήμαρχος αποκαλούσε «τρίο στούτζες» και «μπουνταλάδες» τους δημοτικούς συμβούλους», είπε σε έντονους τόνους ο κ. Καλαφάτης.

Ο ίδιος ανέγνωσε πρόταση ψηφίσματος της παράταξής του στο οποίο καταδικάζει τις ύβρεις κατά του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών απ΄ όπου και αν προέρχονται.

«Έρχεστε στις 22.00 να προτείνετε ψήφισμα για τις ύβρεις κατά του δημάρχου; Θέλετε να ξεφύγετε από το θέμα των Σκοπίων και για να ρίξετε την μπάλα στην κερκίδα», σημείωσε ο κ. Καλαφάρης.

Αρχικά ο επικεφαλής των «Εντάξει» ζήτησε τον λόγο επί του προσωπικού, καθώς θεώρησε ότι οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης αναφέρθηκαν προσβλητικά για την παράταξή του.

Κατηγόρησε την κ. Γούλα ότι είναι «βαθιά νυχτωμένη και ανίδεη αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και για το πόσο χρόνο πρέπει να μιλάνε οι επικεφαλής των παρατάξεων».

Επίσης, αναφέρθηκε με έντονο ύφος προς τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Σπύρου Πέγκα, ο οποίος απάντησε ότι «ο κ. Καλαφάτης χάνει την ψυχραιμία του».

Ακολούθησαν  έντονοι διάλογοι μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, με αποτέλεσμα η κ. Καλυψώ Γούλα να διακόψει τη συνεδρίαση.