Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η εισαγωγή της Αιχμής στο ΧΑΚ

Εγκρίθηκε από το δσ του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, η εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας ΑΙΧΜΗ στην αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (Ν.Ε.Α.) .

Εγκρίθηκε από το δσ του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, η εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας ΑΙΧΜΗ ΑΕ στην αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιριών (ΝΕΑ).

Η ΑΙΧΜΗ είναι η πρώτη εταιρία που εισάγεται στη συγκεκριμένη αγορά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εκδίδοντας 21.023 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, οι οποίες, μαζί με τις υφιστάμενες (297.023 μετοχές) θα τεθούν σε διαπραγμάτευση στην τιμή των 4,72 ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρίας σκοπεύει, ακόμη και μέσα στο 2012 να ολοκληρώσει και δεύτερη αύξηση κεφαλαίου, πλέον ως εισηγμένη.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας που θα χρηματοδοτηθεί τόσο από την τρέχουσα, όσο και από τις μελλοντικές αυξήσεις του κεφαλαίου της, θα κινηθεί στους εξής δύο άξονες: Αύξηση της ρευστότητας της μητρικής εταιρείας. Επένδυση στη διεθνοποίηση της εταιρείας.

Αναλυτικότερα, μέχρι τα μέσα του 2012 θα ολοκληρωθεί η εγκεκριμένη επενδυτική πρόταση της εταιρείας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση των ΜΜΕ Υπηρεσιών», με ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης την Probank, ύψους 67.000 ευρώ, ενώ παράλληλα θα τεθεί σε λειτουργία το γραφείο στο Karjali Βουλγαρίας.

Επίσης, για το 2012 προγραμματίζεται η διενέργεια των παρακάτω επενδύσεων :

Ίδρυση θυγατρικής στην Κύπρο, υπό την επωνυμία ΑΙΧΜΗ Cyprus Ltd.

Ανάπτυξη εσωτερικού συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης

Επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο της ρουμανικής εταιρείας Contributia Consultants SRL

Συμμετοχή σε ελληνικές εταιρείες της Βορείου Ελλάδος

Για το έτος 2013, ο εταιρικός προγραμματισμός περιλαμβάνει:

Δημιουργία γραφείου στον άξονα Burgas-Varna

Ενέργειες προβολής και προώθησης στην αγορά της Ρουμανίας

Διαδικασίες εισδοχής στις αγορές της Μολδαβίας και Ουκρανίας

Επένδυση στη βελτίωση των εγκαταστάσεων της εταιρικής έδρας

Για το 2014 προβλέπεται επένδυση για την εγκατάσταση και λειτουργία γραφείων στη Μολδαβία και την Ουκρανία.

Σύμβουλος εισαγωγής της ΑΙΧΜΗΣ ήταν η Capital Markets Experts A.E. Σημειώνεται ότι η ΑΙΧΜΗ εδρεύει στην Κομοτηνή και αποτελεί την πρώτη βορειοελλαδίτικη εταιρεία που εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της στη ΝΕΑ του ΧΑΚ, θα είναι η Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου.